Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες στέκονται αλληλέγγυες στην Ελλάδα προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια για πρόσφυγες και μετανάστες. Οι ελληνικές δυνάμεις ενισχύονται στη μεθόριο του Έβρου, ενώ το πρωί έφτασαν οι πρώτες δυνάμεις από την Κύπρο.

Την Τετάρτη αναμένονται και 100 άνδρες της Frontex.

«Οι ώρες ηρεμίας που επικρατούν από το μεσημέρι δίνουν την ευκαιρία στις ελληνικές δυνάμεις να οργανώσουν καλύτερα τις οχυρώσεις στο φράχτη.

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως και σήμερα το απόγευμα 10/3 έχουν συλληφθεί 346 άτομα, ενώ εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 43.397 περιπτώσεις.

«Εμείς αγκαλιάζουμε όσους δικαιούνται πολιτικής προστασίας, δεν μπορούμε όμως να δεχθούμε τρίτες χώρες να χρησιμοποιούν ανθρώπους σαν σφαίρες ουσιαστικά για να ικανοποιήσουν τις δικές τους επιδιώξεις», αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Κλιμάκιο ευρωβουλευτών από τη Γαλλία και το Βέλγιο βρέθηκε στις Καστανιές, όπως και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που προτάξαμε από την πρώτη στιγμή είναι η διεθνοποίηση του προβλήματος και η αξιοποίηση όλων των διπλωματικών μέσων που διαθέτει η χώρα», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και με προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεκαπέντε χώρες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της ελληνικής πλευράς και έχουν ήδη αρχίσει να αποστέλλουν ανθρωπιστική βοήθεια. Από σκηνές και θερμάστρες έως γαλότσες, αδιάβροχα και γεννήτριες.

Τα 70.000 είδη θα δοθούν στην ενδοχώρα στα κέντρα φιλοξενίας για όσους βρίσκονται σε καθεστώς διοικητικής κράτησης, αλλά και σε όσα ΚΥΤ υπάρχουν ανάγκες.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου, Πιέρρος Τζανετάκος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκές χώρες δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην μεθόριο του Έβρου
Επόμενο άρθροΚεκλεισμένων των θυρών το Μπάγερν Μονάχου-Τσέλσι