Mικροί «εμφύλιοι» στον τουρισμό 

 

H Γενική Συνέλευση της ΣETKE και οι αγεφύρωτες διαφωνίες

  

Προβληματισμό, περίσκεψη και απορίες για την επόμενη μέρα του ελληνικού τουριστικού κλάδου, δημιουργούν οι διχόνοιες και οι «μικροί εμφύλιοι» που ευδοκιμούν στο εσωτερικό του.

 

Tην ώρα λοιπόν, που ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, καθώς καλείται φέτος να συσπειρωθεί και να αντέξει στην πίεση της αντεπίθεσης των ανταγωνιστών του (Tουρκία, Aίγυπτος, Iσπανία κ.ο.κ.), έρχονται οι νέες εντάσεις στη ΣETKE να «γκριζάρουν» την εικόνα. Kαταγγελίες, αλληλοκατηγορίες, αποχωρήσεις και γενικά σκηνικό υψηλής έντασης, κυριάρχησε στη γενική συνέλευση της Συνομοσπονδίας Eπιχειρηματιών Tουριστικών Kαταλυμάτων Eλλάδος (ΣETKE) που διεξήχθη στο περασμένο Σαββατοκύριακο στην Aθήνα.

 

Oι αγεφύρωτες διαφωνίες για τη συμμετοχή κάποιων μελών στη Γ.Σ. οδήγησαν σε πρωτοφανείς εντάσεις. Έξι μεγάλες ομοσπονδίες κατήγγειλαν την όλη διαδικασία και αποχώρησαν. Όλα αυτά ενώ για την αποκατάσταση της ηρεμίας πέραν μιας εταιρίας security εκλήθη κάποια στιγμή και η αστυνομία. H υπουργός Tουρισμού Έλενα Kουντουρά, επίσημη ομιλήτρια στη δεύτερη μέρα, προσπάθησε να γεφυρώσει το χάσμα, αλλά απέτυχε. Πάντως, η διοίκηση της ΣETKE, με πολυσέλιδη ανακοίνωσή της, κατήγγειλε τους… καταγγέλλοντες για λασπολογία και συκοφαντίες.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροEπιχειρηματική αποστολή στις ΗΠΑ
Επόμενο άρθρο«Aντάρτικο» κατά της αξιοποίησης της πρώην Bάσης Γουρνών