Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022, 09:19

Η απόλυτη κυριαρχία του Μόντο Ντουπλάντις επιβεβαιώθηκε και στο Όρεγκον. Ο Σουηδός, που ζει και γυμνάζεται στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 6,21μ. στο επί κοντώ και πέτυχε σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ στην τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Κατάφερε έτσι να κατέχει το απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο στο αγώνισμα και να είναι επίσης ο εν ενεργεία νικητής σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις, Ολυμπιακοί Αγώνες, παγκόσμιο ανοιχτό και κλειστού, ευρωπαϊκό ανοιχτό και κλειστού.

Ο Ντουπλάντις πέρασε με την πρώτη τα 5,70 μ., χρειάστηκε δεύτερο άλμα στα 5,87μ. και στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τα 5,94 μ. και τα 6,00μ., που του εξασφάλισαν και το χρυσό.

Έπειτα επέλεξε να βάλει τον πήχη στα 6,06 μ. για ρεκόρ αγώνων, το οποίο το πέρασε πολύ άνετα με την πρώτη προσπάθεια και μετά πήγε για το παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,21 ύψος, όπου πέρασε πολύ ψηλά με τη δεύτερη προσπάθεια.

Ο Ντουπλάντις πέρα απ’ όσα πέτυχε σε αγωνιστικό επίπεδο δεν έφυγε από τη διοργάνωση με άδεια χέρια αφού πήρε το αρκετά μεγάλο μπόνους των διοργανωτών για την επίτευξη παγκοσμίου ρεκόρ (όπως συνέβη και με άλλους αθλητές).

Το ποσό αυτό ανέρχεται στις 100.000 δολάρια και φυσικά είναι ανεξάρτητο από αυτά που πιθανότατα προβλέπουν οι συμφωνίες του με τους μεγάλους χορηγούς του.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αμερικανός Νίλσεν που πέρασε με την πρώτη τα 5,94 μ., ενώ το χάλκινο με το ίδιο ύψος, ο Φιλιπινέζος Ερνεστ Ομπιένα, το πρώτο της χώρας του στο αγώνισμα. Ο αθλητής πέτυχε και ρεκόρ Ασίας.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022, 18:26

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιορισμοί εκπαιδευτικών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 8.586 μόνιμους διορισμούς
Επόμενο άρθροΦορτηγό πήρε φωτιά στην εθνική οδό