Το στοίχημα της επαναφοράς τους

 

Δεν διαμορφώθηκε το α’ τρίμηνο του 2019 καλά για την ΦΑΓΕ η οποία είδε τις πωλήσεις της να υποχωρούν τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό.

 

Πιο συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί απώλεια τζίρου 19,2 εκατ. δολαρίων με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται στα 127,9 εκατ. δολάρια, μειωμένες κατά 13,1%  σε σχέση με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα.

 

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ομίλου η πτώση των πωλήσεων της γαλακτοβιομηχανίας προήλθε από την επιβάρυνση κατά 3,1% των συναλλαγματικών ισοτιμιών του δολαρίου και της βρετανικής λίρας, έναντι του ευρώ.

 

Ελλάδα και ΗΠΑ την ρίχνουν – Ιταλία και Μ. Βρετανία κερδίζει έδαφος

Στην Ελλάδα οι πωλήσεις σε όγκο μειώθηκαν κατά 4,2% και στις ΗΠΑ κατά 11,5% σε αντίθεση με τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία όπου ενισχύθηκαν κατά 11,9% και 12,2% αντίστοιχα.

 

Η λειτουργική κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 15,2 εκατ. δολ. μειωμένη κατά 38,4%.

 

Όσον αφορά τα προ φόρων κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 7,8 εκατ. δολάρια έναντι 19,8 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

 

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,1 εκατ. δολάρια έναντι καθαρών κερδών 15,2 εκατ. δολάρια.

 

Το project του Λουξεμβούργου

Στις οικονομικές καταστάσεις η ΦΑΓΕ αναφέρεται και στις σχεδιαζόμενες επενδύσεις της και ειδικότερα στη δημιουργία μονάδας στο Λουξεμβούργο, η κατασκευή της οποίας έχει καθυστερήσει πάνω από δύο χρόνια.

 

Όπως αναφέρει ο Όμιλος έχει ήδη συμβόλαια με κατασκευαστές, εργολάβους και προμηθευτές για τη συγκεκριμένη επένδυση, που αθροίζονται σε μελλοντικές υποχρεώσεις της τάξης των 26 εκατ. δολαρίων.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠερνά στα ημιτελικά του ιταλικού Masters, αποσύρθηκε ο Φέντερερ
Επόμενο άρθροΟ πρώτος Τουρκοκύπριος που βλέπει θέση στο Ευρωκοινοβούλιο