Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί σε πετρελαιοφόρο πλοίο νηολογίου Μάλτας, προκαλώντας πυρκαγιά, από την οποία υπέστησαν εγκαύματα δύο μέλη του πληρώματος, τα οποία και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

 

Η φωτιά σβήστηκε από τα μέλη του πληρώματος, αλλά το σκάφος προσάραξε σε μικρή απόσταση από το αλιευτικό καταφύγιο και τη ναυτική βάση Ζυγίου, 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Λεμεσού.

 

Μεταξύ των 17 μελών του πληρώματος είναι και επτά Έλληνες ναυτικοί, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει τραυματισθεί κάποιος από αυτούς. Τα άλλα μέλη του πληρώματος του σκάφους, που φέρει την επωνυμία «ATHLOS», είναι 9 Ινδοί και ένας Γεωργιανός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Ο κυβερνήτης του σκάφους πληροφόρησε στις 9.30 το πρωί το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα (ΚΣΕΔ) ότι στο πλοίο σημειώθηκε έκρηξη και ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ βρισκόταν 3 ναυτικά μίλια νοτίως του Ζυγίου κατευθυνόμενο άφορτο από τη Λάρνακα προς τον Ασπρόπυργο.

 

«Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε αμέσως το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας- Διάσωσης “ΝΕΑΡΧΟΣ”, αποστέλλοντας σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, της ΕΜΑΚ, ρυμουλκά – πυροσβεστικά της εταιρείας VTS, καθώς και άλλα παραπλέοντα σκάφη με σκοπό καταρχήν τη διάσωση των μελών του πληρώματος, την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά και την αντιμετώπιση πιθανής διαρροής καυσίμων στη θάλασσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση. Επίσης ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας υπερίπτατo της περιοχής για λόγους ασφάλειας.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πέντε μέλη του πληρώματος που έπεσαν στη θάλασσα περισυνελέγησαν από σωστικά μέσα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Δεν διευκρινίστηκε αν μεταξύ τους ήταν οι δύο που υπέστησαν εγκαύματα.

 

Πάντως στο νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση δύο ναυτικοί, ενώ άλλοι τρεις κρατήθηκαν στο νοσοκομείο Λεμεσού για προληπτικούς λόγους.

 

Μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας και άλλοι αρμόδιοι έχουν επιβιβασθεί στο πλοίο, που είναι προσαραγμένο σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτή, για διερεύνηση των αιτίων της έκρηξης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο Κρεμλίνο επιβεβαιώνει ότι ο συριακός στρατός μπήκε στην πόλη Μάνμπιτζ
Επόμενο άρθροΕξι νεκροί από τη χιονοθύελλα Έμπονι που πλήττει τις ΗΠΑ