Με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ ειδοποιεί τα μέλη της ότι το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ χορηγεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μη επιδοτούμενους ανέργους, ασφαλισμένους του Λογαριασμού Ανεργίας Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Ανεργίας και Δώρου για τις γιορτές Χριστουγέννων 2018 και νέου έτους 2019.

 

Ειδικότερα, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας χορηγείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις γιορτές των Χριστουγέννων 2018 και του νέου έτους 2019 στους ανέργους ασφαλισμένους του Κλάδου Ανεργίας και Δώρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, των οποίων η επιδότηση, λόγω τακτικής ανεργίας ή επίσχεσης, τερματίστηκε μέσα στο προ της 1ης Δεκεμβρίου 2018 επτάμηνο (από 1/5/2018 έως 30/11/2018).

 

Σημειώνεται ότι το ποσό της ενίσχυσης ορίζεται ίσο με το ποσό του μηνιαίου επιδόματος που έλαβε κάθε δικαιούχος, όταν επιδοτήθηκε και δίνεται υπό την προϋπόθεση ότι από τη λήξη της επιδότησης τους μέχρι την ανωτέρω αναφερόμενη ημερομηνία, δεν έχουν εργασθεί σε εργοδότη με οποιαδήποτε σχέση εργασίας πλέον των δύο μηνών.

 

Επιπρόσθετα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενημερώνει για την έκδοση υπουργικής απόφασης για την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους χιλίων ευρώ (1.000 €) ανά άνεργο -πρώην εργαζόμενο της εταιρείας “ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.”.

 

Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται στην Υπουργική Απόφαση (67210/1492), η χορήγηση εγκρίθηκε να γίνει “σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο της ως άνω εταιρείας, που κατά τη δημοσίευση της Υπ. Απόφασης είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ ή άλλου ασφαλιστικού φορέα, καθώς και σε κάθε εργαζόμενο της εταιρείας που κατά τη δημοσίευση της Υπ. Απόφασης έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας και πληροί τις προϋποθέσεις για επιδότηση ανεργίας λόγω επίσχεσης”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι ασφαλέστερες χώρες διακοπών το 2019
Επόμενο άρθροMόνο ο Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ότι η υπερφορολόγηση διαλύει τη χώρα