Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το Brexit θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 17ης Οκτωβρίου.

 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπεραμύνθηκε σήμερα των σχεδίων της για το Brexit αλλά επεσήμανε ότι προτιμά την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία παρά να δεχθεί τον τεμαχισμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Η Μέι, την οποία έγινε δεκτή στο βήμα του συνεδρίου του Συντηρητικού κόμματος με ενθουσιώδη χειροκροτήματα και υπό τους ήχους του “Dancing Queen” των ABBA, δήλωσε ότι είναι βέβαιη πως θα πετύχει μια συμφωνία με την ΕΕ. Δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα, όπως είπε.

 

«Η Βρετανία δεν φοβάται να αποχωρήσει χωρίς μια συμφωνία εάν χρειαστεί», δήλωσε η Μέι. «Αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για αυτό. Η αποχώρηση χωρίς μια συμφωνία, η εισαγωγή δασμών και δαπανηρών ελέγχων στα σύνορα, θα είναι ένα κακό αποτέλεσμα για το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ».

 

Παράλληλα, ζήτησε ενότητα στο κόμμα της στις συνομιλίες για το Brexit, που εισέρχονται στη «δυσκολότερη φάση τους».

 

«Μπαίνουμε στην πιο δύσκολη φάση των διαπραγματεύσεων», δήλωσε στην ομιλία της στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου. «Αλλά εάν μείνουμε ενωμένοι και διατηρήσουμε την ηρεμία μας, ξέρω ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε μια ικανοποιητική συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑποδολαριοποίηση της ρωσικής οικονομίας προωθεί η Μόσχα
Επόμενο άρθροΠροχωρά το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης