Bloomberg: Υποστελέχωση της ΑΑΔΕ λόγω χαμηλών μισθών

 

Αντιμέτωπη με ένα ακόμη πρόβλημα, εκείνο της έλλειψης προσωπικού για την είσπραξη των φόρων, βρίσκεται η Ελλάδα, όπως παρατηρεί το Bloomberg, με αφορμή την χθεσινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία επισημαίνεται ότι ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων της ΑΑΔΕ είναι 4% χαμηλότερος του στόχου.

 

Η  Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της την εποχή, που είχε τη φήμη παραδείσου φοροδιαφυγής. Ωστόσο τώρα έχει ένα άλλο πρόβλημα. Δεν έχει αρκετούς υπαλλήλους για την είσπραξη των φόρων, σχολιάζει το Bloomberg.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου, το πρόβλημα οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι υποψήφιοι που έχουν τα προσόντα για την θέση, τελικά την αρνούνται, κυρίως εξαιτίας του μη ικανοποιητικού μισθού. Στην έκθεση της Κομισιόν επισημαίνεται άλλωστε ότι οι απολαβές και οι δυνατότητες ανέλιξης είναι καθοριστικής σημασίας για την προσέλκυση «υψηλού επιπέδου προσωπικού».

 

Στην περίπτωση που η ΑΑΔΕ δεν επιταχύνει τις προσλήψεις, κινδυνεύει να χάσει τον στόχο για αύξηση του προσωπικού στους 12.500 υπαλλήλους, την ώρα που η χώρα είναι ήδη πίσω σε μία σειρά μεταρρυθμίσεων  αναγκαίων για την ενεργοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, παρατηρεί το Bloomberg.

 

Σημειώνει, πάντως, ότι παρά την υποστελέχωση η Αρχή πέτυχε εννέα από τους έντεκα βασικούς δείκτες απόδοσης πέρυσι, όταν το 2017 είχε πιάσει μόνο τους τέσσερις. Μεταξύ άλλων έκανε ένα μεγάλο βήμα στην είσπραξη φόρων και προστίμων από μεγαλο-οφειλέτες. «Αυτό εξηγεί γιατί η Ελλάδα ξεπέρασε το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα για τέταρτη διαδοχική χρονιά το 2018» καταλήγει το ρεπορτάζ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΨηφίζουν Ελλάδα οι Βούλγαροι τουρίστες
Επόμενο άρθροΑνοίγει τον Μάιο το Ikos Aria στην Κω