Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε κινεζικές πόλεις περιμένουν από τις αρχές να τους ειδοποιήσουν, πότε μπορούν να ταξιδέψουν πίσω στην πατρίδα τους. Κάποιοι κατάφεραν να φύγουν και να έρθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Εγκλωβισμένος στην πόλη Γιτσάνγκ, ο Ελληνας επιχειρηματίας Γιάννης Μερσινιάς, περιμένει από μέρα σε μέρα, από ώρα σε ώρα τηλέφωνο από την Πρεσβεία για να ενημερωθεί πότε θα επιστρέψει στην Αθήνα. Ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι λιγοστός, τα μαγαζιά κλείνουν νωρίτερα, οι δρόμοι είναι κλειστοί, κυκλοφορούν με μάσκες και το θερμόμετρο είναι πια τρόπος ζωής.

Ο Άλεξ Ζαχάρ, ένας από τους Έλληνες που παρέμεναν εγκλωβισμένοι στην πόλη Γουχάν, κατάφερε και ταξίδεψε τελικά και από χθες βρίσκεται στη Μασσαλία. Ήταν επικίνδυνα να παραμένουμε εκεί δήλωσε καθώς η γυναίκα του είναι 8 μηνών έγκυος. Δεν έχουν κανένα σύμπτωμα, λέει, αλλά θα τους κρατήσουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ευγνωμοσύνη στη Γαλλία για την οργάνωση του επαναπατρισμού Έλληνα και άλλων πολιτών της ΕΕ από την πόλη Γουχάν της Κίνας, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, εκφράζει με ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Άλλοι δύο Έλληνες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Γουχάν και είναι σε επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο και το υπουργείο Εξωτερικών. Προσπάθειες γίνονται ώστε και οι δύο να επιστρέψουν στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό.​

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚλειστό μέχρι αύριο Τετάρτη το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
Επόμενο άρθροFootball League: Επιστολή της Νίκης Βόλου στον Αυγενάκη για τους «απρόσκλητους» οπαδούς από το Αιγάλεω