Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης κήρυξε σήμερα, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου την έναρξη του 6ου Travel Trade Athens, της κορυφαίας διοργάνωσης για την ανάδειξη και καθιέρωση της Αθήνας ως προορισμού ταξιδιών πόλης και συνεδρίων.

 

Το 6ο Travel Trade Athens 2018 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου και διοργανώνεται από την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Ευρώπης (European Tour Operators Association – ETOA).

 

Περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων (hosted buyers), θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, σε προεπιλεγμένα ραντεβού, με επαγγελματίες (suppliers) που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Στις πέντε προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν συνολικά 12.000 συναντήσεις για το κλείσιμο συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών, ενώ έχουν φιλοξενηθεί περισσότεροι από 420 hosted buyers, προερχόμενοι από 35 χώρες της Ευρώπης και της Β. Αμερικής.

 

Τα στελέχη και οι συνεργάτες της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής θα πραγματοποιήσουν σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων B2B με επιλεγμένους εκπροσώπους της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, προβάλλοντας την Αττική ως ένα πολυδιάστατο σύνολο ελκυστικών και συναρπαστικών ταξιδιωτικών προϊόντων, με δεδομένο ότι πρόκειται για μία από τις πιο προικισμένες από πλευράς φυσικού και πολιτισμικού πλούτου περιοχές της Μεσογείου.

 

Εδικά φέτος, η Περιφέρεια Αττικής, ενισχύοντας τη συνεργασία με το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (Athens Convention & Visitors Bureau – ACVB), συμμετέχει ως υποστηρικτής των ταξιδίων εξοικείωσης (fam trips), τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 6ου Travel Trade Athens, με στόχο την προβολή και προώθηση του πολιτιστικού, οινικού/γαστρονομικού και θαλάσσιου Τουρισμού στην Αττική. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στα fam trips θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, να δοκιμάσουν το ποιοτικό κρασί της Αττικής σε ένα από τα πολλά οινοποιεία της, αλλά και να απολαύσουν μία θαλάσσια περιήγηση με σκάφος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

 

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει στο προγραμματισμό της την σταθερή συμμετοχή της μέχρι το 2020 στη διοργάνωση αυτή, έτσι ώστε με συνέπεια να συμβάλλει στην ανάδειξη του προορισμού της Αττικής στο διεθνές εξειδικευμένο επιχειρηματικό κοινό, στοχεύοντας στην τόνωση της τουριστικής αγοράς, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της Αττικής.

 

Το 6ο Travel Trade Athens γίνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας(ΞΕΕ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ). Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι η Aegean, ο ΕΟΤ, o Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, το Κέντρο Πολιτισμού ‘Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η SOUND AND VISUAL- Κ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Ε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Αριστοτέλους δεν είναι ευκαιριακό hot spot
Επόμενο άρθροΠληρωμές 5,5 εκατ. από τον ΟΠΕΚΕΠΕ