Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, 16:13

Ιδανικά έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους οι Έλληνες διεθνείς στην 17η Μεσογειάδα, καθώς πετυχαίνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στην διοργάνωση, κατέλαβαν την 9η θέση.

Η Εθνική Ελλάδος κάνοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο σετ, πήρε τον αγώνα με 21-17 και χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους στο Ο.Α.Κ.Α, Αίθουσα Κασιμάτης.

Στο πρώτο σετ το Μαρόκο μπήκε πιο δυνατά κάνοντας το 2-0 πριν την συμπλήρωση του τέταρτου λεπτού. Η Ελλάδα αντέδρασε με τον Αναγνωστόπουλο στο 4:35, μειώνοντας το σκορ στο 1-2. Ένα ακόμα γκολ από το Μαρόκο με σουτ από τα 9μέτρα, έκανε το σκορ 1-3, στο 5:45.

Με γκολ του Παπάζογλου και του Κοτσιώνη με πέναλτι στο 8:40, η Ελληνική ομάδα ισοφάρισε. Ο Αναγνωστόπουλος ισοφάρισε εκ νέου το γκολ των φιλοξενούμενων ένα λεπτό πριν την λήξη του σετ, σε 4-4. Με γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η ομάδα του Μαρόκου κέρδισε το σετ με (4-5).

Στο δεύτερο σετ η Εθνική μας ομάδα μπήκε πιο αποφασιστικά και με  ψυχή. Το πρώτο γκολ μπήκε από την ομάδα της Αφρικής, αλλά ο Αλεξανδρίδης και ο Παγιάτης έβαλαν την Ελλάδα μπροστά στο σκορ με 2-1. Στο 2:20 ένα ακόμα γκολ από το Μαρόκο έφερε τις δύο ομάδες ισόπαλες 2-2.

Ένα καταπληκτικό γκολ από τα 10μέτρα του Κοτσιώνη και ένας ιδανικός αιφνιδιασμός από τον Τζωρτζίνη, έβαλε την γαλανόλευκη μπροστά με 4-2 στο 4:30. Το Μαρόκο μείωσε στο γκολ στο 5:30, ύστερα από δύο χαμένες επιθέσεις των Ελλήνων διεθνών.

Από το σημείο αυτό και μετά, η Ελλάδα επέβαλε κατά κράτος τον ρυθμό της, βοηθούμενη από τον τερματοφύλακα Ασλή που είχε αλλάξει τον Μπαμπατζανίδη και με γκολ από τους Παγιάτη, Παπάζογλου (2) και Τζωρτζίνη, εκτόξευσε την διαφορά  στα 5 γκολ, κάνοντας το 8-3.

Ο προπονητής του Μαρόκου πήρε ταιμ αουτ στο 9:50, προσπαθώντας να ανακόψει τον ρυθμό της Ελληνικής ομάδας. Με απόκρουση πέναλτι από τον Ασλή ξεκίνησε ξανά το σετ και ο Τζωρτζίνης με 2 γκολ, το ένα μάλιστα από εξαιρετική ασίστ του Παπαγιάννη έκανε στο 12:30 το 10-3.

Το Μαρόκο μείωσε σε 10-4 στο 13:50, αλλά δυο πολύ καλές αποκρούσεις από τον Ασλή και ένα γκολ από τον Κοτσιώνη, έκαναν το σκορ (11-4) και την υπόθεση νίκη άνετη για την Ελλάδα.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη μπήκαν εξίσου δυνατά. Το σκορ άνοιξε το Μαρόκο, αλλά άμεσα ο Γιάντσα έκανε το 1-1 με σουτ από την περιφέρεια.

Ο αντίπαλός μας πήρε εκ νέου το προβάδισμα, αλλά δυο γκολ από τον εξαιρετικό Παγιάτη, το ένα μετά από τρομερή ασίστ του Κοτσιώνη, έδωσαν το προβάδισμα στην Ελλάδα.

Το Μαρόκο έκλεισε τους χώρους στην άμυνα του και ισοφάρισε εκ νέου στο 6:15. Με γκολ του Τζωρτζίνη στο 7:30, οι Έλληνες διεθνείς έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, κάνοντας το 4-4.

Ένα 0-3 μέσα σε 4λεπτά, έδωσε το πλεονέκτημα νίκης στην ομάδα του Μαρόκου. Η Ελλάδα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Σαράφη και τον Παγιάτη και το σετ να τελειώσει (6-8). Την νίκη όμως από το παιχνίδι την πήρε η Ελληνική ομάδα, με συνολικό σκορ 21-17.

Από την Εθνική Ελλάδος, εξαιρετικό επιθετικός ήταν ο Παγιάτης σε άμυνα και επίθεση, πραγματοποιώντας το καλύτερο του παιχνίδι στην διοργάνωση. Πολύ καλή παρουσία στο επιθετικό κομμάτι είχε ο Τζωρτζίνης. 

Από το Μαρόκο εξαιρετικός ήταν ο Μπουκχάμσα, ιδιαίτερα στο επιθετικό σκέλος.

Πρώτοι σκόρερ από την Εθνική Ελλάδος ήταν οι Παγιάτης και Τζωρτζίνης με 5 γκολ  και ακολούθησαν οι Κοτσιώνης, Παπάζογλου με 3 γκολ έκαστος. Από το Μαρόκο πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπουκχάμσα με 6 γκολ και ο Λάμντακαρ με 3 γκολ.

ΕΛΛΑΔΑ: (Γεωργιάδης Νίκος): Ασλής, Σίνα, Γιορανίδης, Γιάντσα 1, Παγιάτης 5, Παπαγιάννης, Τζωρτζίνης 5, Παπάζογλου 3, Κοτσιώνης 3, Μπαμπατζανίδης, Αλεξανδρίδης 1, Τόσκας, Αναστασίου, Αναγνωστόπουλος 2, Σαράφης 1

ΜΑΡΟΚΟ (Μεσμπάι Μοχάμ): Φατάν 1, Μπουκχάμσα 6, Κισσάρ 1, Ασχούμπα, Καρμπάλ, Ελ Αζούζι, Ραζγκούι 1, Τσάρτιερ, Λάμπιαντ 3, Λάμντακαρ 2, Ελ Μελάκ, Λαμπίντ, Αγκουεγκίφ 1, Σαργκούν, Ελ Μουαντάρ, Ελαντίχ 2

Διαιτητές: Κούρσιτς-Κρούσκιτς

Δίλεπτα: 0-2, Πέναλτι: 1/1 – 0/1

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νίκος Γεωργιάδης (προπονητής Ελλάδας): «Νομίζω αγωνιστήκαμε με μία ομάδα χαμηλότερου επιπέδου από μας. Εμείς φανήκαμε αρκετά κουρασμένοι στο σημερινό παιχνίδι. Παλέψαμε μόνο για μία περίοδο, το δεύτερο σετ. Εκεί καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία διαφορά. Παρ’ όλα αυτά είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση των παιδιών, καθώς ήταν δύσκολο πνευματικά παιχνίδι. Καταφέραμε όμως να το κερδίσουμε».

Χαλίμ Μπεναϊσι (προπονητής Μαρόκο): «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για εμάς το τουρνουά. Είχαμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε μεγάλες σχολές του χάντμπολ και να μάθουμε. Στο παιχνίδι με την Ελλάδα καταφέραμε να κερδίσουμε δύο περιόδους, όχι όμως και το παιχνίδι. Όμως παίξαμε καλά. Είμαστε παρά πολύ ευχαριστημένοι από την διοργάνωση. Η φιλοξενία ήταν υπέροχη και οι άνθρωποι πολύ ευγενικοί. Ευχαριστούμε πολύ Ελλάδα».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕκκένωση κτιρίου στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια
Επόμενο άρθροΆκαρπη η Σύνοδος Κορυφής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ – Μητσοτάκης: Περισσότεροι πόροι για τις φιλόδοξες πολιτικές της ΕΕ