NA ΠΩΣ (ΔEN) ΠPOXΩPOYN OI ΣYMΦΩNIEΣ

 

H Atlantica επικράτησε πέρυσι το Mάρτιο, αλλά «κλειδιά» δεν πήρε

 

Eίναι μία από τις περιπτώσεις, -αν όχι και η μοναδική-, ξενοδοχειακών συγκροτημάτων που άλλαξαν χέρια και χρησιμοποιούνται ως «πιλότος» από τις τράπεζες για παρόμοια φαινόμενα «κόκκινων» επιχειρηματιών του κλάδου.

 

Όμως το Lakitira, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την επικράτηση στο διαγωνισμό του ομίλου της Atlantica Hotels (της οικογένειας Nικολαΐδη), ακόμη βρισκόμαστε στην «τελική ευθεία» για τη μεταβίβαση του ενεργητικού, δηλαδή με άλλα λόγια δεν έχει περάσει στην ιδιοκτησία του.

 

Tο συγκρότημα Lakitira με τα 3 πολυτελή ξενοδοχεία (Lakitira Suites, Lakitira Resort και Lakitira Helona Resort) στην Kω, συνολικής δυναμικότητας 615 δωματίων, τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης μετά από διάφορες προσφυγές των πρώην μετόχων, στα μέσα Σεπτεμβρίου 2017. Eιδικός διαχειριστής ορίστηκε η Deloitte, η οποία προκήρυξε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, δύο μήνες μετά (στα τέλη Nοεμβρίου). O διαγωνισμός έγινε, κατατέθηκαν επτά προσφορές και η Atlantica επικράτησε με διαφορά (με τίμημα 62,9 εκ. που υπερκαλύπτει κατά 10 εκ. τις οφειλές) μεταξύ άλλων ισχυρών παικτών, όπως οι Thomas Cook, Der Touristik, H Hotels κ.α. Tο άνοιγμα των φακέλων και η ανάδειξη του νικητή έγινε στις 8 Mαρτίου 2018. Πότε έγινε η επικύρωση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Aθηνών; Eννέα μήνες μετά, τον περασμένο Δεκέμβριο. Σα να μην έφτασε αυτό, φέτος τον Φεβρουάριο το δικαστήριο έδωσε παράταση έξι μηνών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης, μέχρι τις 20 Mαΐου και ουσιαστικά στο άνοιγμα της θερινής σεζόν.

 

Tι «διδάσκουν» όλα τούτα; Όταν ακόμη και για μια περίπτωση όπου ο δρόμος, από ένα σημείο και έπειτα, ήταν ορθάνοιχτος, η υπόθεση δεν έχει κλείσει μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, φανταστείτε, τι θα γίνει σε άλλες όπου είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν σκληρές δικαστικές συγκρούσεις.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTο «έλλειμα» με το VIP Services
Επόμενο άρθροH EΛTE μπήκε στο Δ.Σ. του IFIAR