Πλήρη κάλυψη στον Παύλο Πολάκη παρέσχε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος  Βερναρδάκης.

 

“Πόσο ηθικό είναι να λέει ο Τσουκάτος ότι δόθηκαν μίζες στο ΠΑΣΟΚ και να μη γίνεται συζήτηση; Ο Π. Πολάκης είναι ένας εξαιρετικά έντιμος άνθρωπος, μέχρι αηδίας θα έλεγα, το δάνειο δεν κινείται στη σφαίρα της αδιαφάνειας, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης”, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ρ/σ news247.

 

Σωστή η επιλογή Μωραΐτη- Τόλκα

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η υφυπουργοποίηση των Μωραϊτη-Τόλκα , σχολίασε: “Οι αντιδράσεις είναι εύλογες. Πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι εκπλήσσονται και αντιδρούν φοβικά. Δεν αμφισβητείται η επιλογή για άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή των προσώπων ήταν σωστή. Εχουμε εκφράσει την πρόθεσή μας για προγραμματική προοδευτική συμπαράταξη. Υπάρχει ένα τεράστιο κενό και κινούμαστε εδώ και καιρό συντεταγμένα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι επιλογές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ υπέρ της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απελευθερώσει πολλές δυνάμεις.

 

Αν αξιοποιούσαμε κάποιον που είχε πάρει θέση υπέρ της κυβέρνησης θα είχαμε την κριτική ότι συναλλασσόμαστε και εξαγοράζουμε. Κάποτε ασκούσαν κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι μία πολιτική τοποθέτηση πριν από δύο χρόνια δεν είναι τόσο τρομερό. Δεν υπάρχει θέμα στο οποίο το ΚΙΝΑΛ να έχει διαφοροποιηθεί από τη ΝΔ. Θα μας πει η Γεννηματά σε ποιο ζήτημα διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη; Σε τι έχει διαφοροποιηθεί από τον νεοφιλελευθερισμό; Έκανε τεράστια θεσμική προσβολή να ψηφίσει με έναν βουλευτή στη διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση”.

 

 

Θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις απο ΚΙΝΑΛ

“Θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ” προέβλεψε και τόνισε: “Θα υπάρξουν ρήγματα. Το ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί ακόμη και στην κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση, είναι η πολιτική μου εκτίμηση αυτή, ότι θα δυσκολευτεί να μπει στη Βουλή. Θα επαναφέρουμε κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για τη δημιουργία μίας προγραμματικής σύγκλισης στη μετεκλογική εποχή. Θα απευθύνουμε πρόσκληση και προς την Φ. Γεννηματά και προς τον Στ. Θεοδωράκη. Κάνουμε πολιτική ανοιχτών θυρών”.

 

“Η μάχη των εκλογών -συνέχισε- θα είναι σκληρή. Μπορούμε να κερδίσουμε τις εκλογές που μάλλον θα φέρουν μια πεντακομματική Βουλή. Το ταβάνι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στο 36%. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν στη Βουλή Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκης. Ακόμη και μία ήττα στις ευρωεκλογές θα είναι μικρή. Η φύση των ευρωεκλογών επιτρέπει μεγάλη διασπορά ψήφων και αποχή. Το επίδικο είναι η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Ο σχεδιασμός μας αυτή τη στιγμή είναι να γίνουν εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥπογράφει συμβάσεις 2,47 δισ. δολαρίων
Επόμενο άρθροΗ ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε 24ωρη απεργία στους δήμους