Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 22:25

Τα σχέδια της Serie A να διεξάγονται αγώνες της στις 16:30 (τοπική ώρα) μέσα στο καλοκαίρι έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με πολλούς ποδοσφαιριστές να χαρακτηρίζουν αυτήν την ιδέα σκανδαλώδη.

Το ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ελπίζει να επανεκκινήσει στις 13 Ιουνίου και θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσει τη σεζόν 2019/20, ενώ η κυβέρνηση πρόκειται να αποφασίσει την προσεχή Πέμπτη εάν και πότε μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Αρκετά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου αναφέρουν ότι η Serie A σχεδιάζει να ορίσει αγώνες που θα διεξάγονται μέσα στη μέρα με σέντρα στις 16:30, 18:45 και 21:00 τοπική ώρα.

«Να παίζουμε στις 16:30 στα μέσα του καλοκαιριού, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο; Δεν υπάρχει τρόπος να αγωνιστούμε εκείνη την ώρα», ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Παικτών (AIC), Ουμπέρτο Καλκάνιο, σε συνέντευξη στη «Repubblica», προσθέτοντας: «Οι πρόεδροι των ομάδων σκέφτονται απλώς τα τηλεοπτικά και όχι την υγεία των παικτών».

Την ανησυχία του εξέφρασε και ο αρχηγός της Μπρέσια, Ντανιέλ Γκασταλντέλο: «Διακινδυνεύετε την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών. Το να παίζεις τόσα πολλά παιχνίδια, με υψηλές θερμοκρασίες, δεν θα είναι εύκολο. Το να παίζεις στις 16.30 είναι σκανδαλώδες, δεν είναι εφικτό».

Μάλιστα, ο πρώην γιατρός της Εθνικής Ομάδας της Ιταλίας, Ενρίκο Καστελάτσι, υπενθύμισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία, δηλώνοντας: «Είναι δύσκολο να παίζεις εκείνη τη στιγμή γιατί είναι πολύ ζεστό το καλοκαίρι.

Θυμάμαι το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, παίξαμε με 90% υγρασία στη μία ώρα το μεσημέρι. Αυτές είναι δύσκολες συνθήκες για να αντέξουμε. Αν ήταν στο χέρι μου θα είχα αποφύγει εκείνη την ώρα της ημέρας».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 22:30

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο“Έλυσαν κάβους” τα πλοία – Αυξάνεται η κίνηση – Αυστηρά μέτρα για επιβάτες και πλήρωμα (video)
Επόμενο άρθροΠαράταση σχολικού έτους στα Δημοτικά ως 26/06 χωρίς τα Ολοήμερα-Αναλυτικά οι ανακοινώσεις (video)