Η παγκόσμια κατακραυγή για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος ουδόλως φαίνεται να ενοχλεί τον Ερντογάν. Πέντε μέρες πριν από την πρώτη μουσουλμανική προσευχή, ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε το μνημείο για να διαπιστώσει πώς προχωρούν οι εργασίες για την κάλυψη των συμβόλων και των ψηφιδωτών.

Διπλωματικές διεργασίες είναι σε εξέλιξη για την τουρκική προκλητικότητα, μετά και από την κίνηση της Ελλάδας και της Κύπρου να θέσουν το θέμα στη σύνοδο κορυφής.

Ως τη μεγαλύτερη πρόκληση στην εξωτερική πολιτική της ΕΕ περιγράφει την στάση έναντι της Τουρκίας, ο Ευρωπαίος Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ τονίζει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα μπορούσε να βοηθήσει ιδιαίτερα σε μία συνολική συμφωνία με την Άγκυρα, λέγοντας ότι θα πρέπει να μπουν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα, όπως οι γεωτρήσεις για φυσικό αέριο και οι παραβιάσεις του Δικαίου της Θάλασσας στα ανοιχτά της Ελλάδας και της Κύπρου, το προσφυγικό, και ο ρόλος της Τουρκίας στη Συρία και τη Λιβύη.

Την Τρίτη αναμένεται στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ για συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του.

Στην έγκριση του έργου του αγωγού East Med προχώρησε σήμερα η Ισραηλινή κυβέρνηση σε μία κίνηση κρίσιμη για την προώθηση του έργου αλλά και με σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα, με το ισραηλινό υπουργείο Ενέργειας να αναφέρει ότι πρόκειται για ένα «ιστορικό βήμα για να γίνουμε χώρα εξαγωγής ενέργειας».

Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς, Νίκος Μελέτης

Πηγή: EΡΤ

Σχετική είδηση: Στη Αγία Σοφία ο Ερντογάν – Επιθεώρησε την πορεία των εργασιών για να γίνει τζαμί (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦειδωλές ελπίδες για το τελικό αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής
Επόμενο άρθροΗ ΠΑΕ Παναθηναϊκός βράβευσε την πρωταθλήτρια ομάδα βόλεϊ του συλλόγου!