Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα από τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησαν την Τρίτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σήμερα συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. μετά από αίτημα του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεδρίαση θα αποτελέσει ευκαιρία να υιοθετηθούν μέτρα υποστήριξης της Ελλάδα. Την Παρασκευή προσδιορίστηκε το έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στο Ζάγκρεμπ μετά από αίτημα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

(EUROKINISSI)

«Η Ευρώπη δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς της Τουρκίας. Θα προστατεύσουμε τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ε.Ε.», τόνισε ο πρωθυπουργός μετά την επιθεώρηση της συνοριακής γραμμής μαζί με τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγγέλλοντας ότι η Τουρκία έχει μετατραπεί σε επίσημο διακινητή μεταναστών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ακόμα για ασύμμετρη απειλή και σημείωσε ότι αν η Ευρώπη θέλει να προστατεύσει τους πολίτες πρέπει να είναι σε θέση να προστατεύει τα σύνορα.

Άπό την πλευρά της, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε την διάθεση 700 εκατ. ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια, την ενεργοποίηση της Frontex και του μηχανισμού πολιτικής προστασίας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανάρτησή της στο Twitter παρουσιάζει την επίσκεψη των επικεφαλής στη συνοριακή γραμμή.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις: Μήνυμα στήριξης από την Ευρώπη για το μεταναστευτικό-Μητσοτάκης: Δεν πέρασαν οι απειλές Ερντογάν (video)

Συναντήσεις Ν. Δένδια για προσφυγικό- προστασία ευρωπαϊκών συνόρων (video)

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροNέες εισφορές για τους μη μισθωτούς – Τι διευκρινίζει η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ
Επόμενο άρθροΕνημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων από τον Ν. Δένδια για το μεταναστευτικό