Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις 11 Ιουνίου 2013, όταν η τότε κυβέρνηση έριξε «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση είναι ένας πυλώνας για την δημοκρατική και πλουραλιστική ενημέρωση, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Μπορεί να μην μιλά για ανοικτές απολύσεις ο κ. Μητσοτάκης, αλλά να μην ξεχνά ο λαός, ότι πίσω από το πρόγραμμα της ΝΔ υποκρύπτεται ο πέλεκυς των απολύσεων», τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Έχει νόημα να ασχολούμαστε με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έξι χρόνια πριν, καθώς, και στο εξωτερικό, στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η σχέση της πολιτικής εξουσίας με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, σημείωσε ο  καθηγητής τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑΓιώργος Πλειός.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι εργαζόμενοι πολέμησαν ενάντια στο «μαύρο» και θα το ξανακάνουν, εάν χρειαστεί.

«Σήμερα, όμως, αυτό που έχει προτεραιότητα είναι να μην ξεχάσουμε, για να μην επιτρέψουμε στην ιστορία να επαναληφθεί, είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία και να εμποδίσουμε τη συρρίκνωση-αργό θάνατο της ΕΡΤ και τη μείωση του προσωπικού όπως και αν την σχεδιάζουν στη ΝΔ οι νοσταλγοί του ‘μαύρου’», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγές: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη:Eγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθροSummer camp 2019 στο Μουσείο ΣυναισθημάτωνSummer camp 2019 στο Μουσείο Συναισθημάτων