Eίναι σκληρός τύπος αλλά τα πηγαίνουμε καλά ξεκαθάρισε ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος εμφανίστηκε ασυνήθιστα καλοπροαίρετος προς τον Τούρκο ομόλογό του, αφού υιοθέτησε το βασικό επιχείρημα της Άγκυρας για την απόκτηση των ρωσικών S400 έναντι των αμερικανικών Πάτριοτ.

«Είναι μία περίπλοκη κατάσταση, γιατί δεν επέτρεψαν στον Πρόεδρο Ερντογάν να αγοράσει τους πυραύλους Patriot. Αγόρασε τους ρωσικούς S200 ή S400, γιατί δεν τον άφηνε η κυβέρνηση Ομπάμα να αγοράσει τους Patriot» είπε ο Τραμπ.

«Θα εκπληρώσουμε το στόχο των 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις εμπορικές συναλλαγές και θα κάνουμε βήματα συνεργασίας όσον αφορά στην αμυντική βιομηχανία. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε μία στρατηγική συμμαχία» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συνομιλίες Πεκίνου-Ουάσιγκτον αρχίζουν ξανά

Παρά τον εμπορικό πόλεμο, η διμερής συνάντηση Τραμπ- Σι Τζιπινγκ έγινε σε εξαιρετικό κλίμα.  Οι συνομιλίες Πεκίνου-Ουάσιγκτον αρχίζουν ξανά, ενώ δεν θα επιβληθούν νέοι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα όπως είχε απειλήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος. Ο ίδιος άναψε και το πράσινο φως ώστε οι αμερικανικές εταιρείες να πωλούν προϊόντα τους στην Huawei, ακυρώνοντας ουσιαστικά την προηγούμενή του απόφαση.

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Οσάκα με προορισμό τη Σεούλ, ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε και μήνυμα στον Κιμ Γιονγκ Ουν, προκειμένου να συναντηθούν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. Ο ηγέτης Βόρειας Κορέας δεν εχει ακόμα απαντήσει εάν θα πάει για να του πει ένα γεια και να του σφίξει το χέρι όπως του πρότεινε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν (video)
Επόμενο άρθροΑ.Τσίπρας: Αιχμή του δόρατος η αναγέννηση του συνεταιριστικού κινήματος