Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή  η Δημόσια Πρόταση  της Τitan Cement International (TCI) για να συγκεντρωθεί το 90% των κοινών και το 90% των προνομιούχων μετοχών του Τιτάνα, με σχέση ανταλλαγής μίας κοινής Μετοχής ΤCI για κάθε μία κοινή ή προνομιούχο Μετοχή ΤΙΤΑΝ. Υπενθυμίζεται ότι το δίκαιο και εύλογο αντάλλαγμα ανά κοινή και προνομιούχο μετοχή της Τιτάν διαμορφώθηκε τελικώς σε 21,05 και 17,65 ευρώ αντίστοιχα.

 

Στόχος ήταν η εισαγωγή των μετοχών της Titan Cement International στο χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών, με παράλληλη διαπραγμάτευση στο Euronext Παρισίων και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και η μεταφορά της καταστατικής έδρας στις Βρυξέλλες, εντάσσεται στο πλαίσιο του εξωστρεφούς προσανατολισμού της εταιρείας και της αναβάθμισης της πρόσβασης της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων.

 

Όπως αναφέρεται στο Πληροφοριακό Δελτίο στο πλαίσιο της προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την ανταλλαγή των μετοχών της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ με μετοχές της ΤΙΤΑΝ Cement International S.A.,, εάν συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσοστό των κοινών και προνομιούχων μετοχών, στη συνέχεια θα ασκηθεί το δικαίωμα για την απόκτηση και των υπολοίπων μετοχών.

 

Εάν, όμως, (α) δεν ικανοποιηθεί ή αρθεί η προϋπόθεση του Ελάχιστου Αριθμού Μετοχών κατά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής ή/και (β) δεν πληρωθεί η Αίρεση, η Δημόσια Πρόταση θα καταστεί αυτοδικαίως ανενεργή, δηλαδή δεν θα παράγει έννομα αποτελέσματα, και όλες οι Προσφερθείσες Μετοχές θα επιστραφούν στους κατόχους τους.

 

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είχε αναφέρει πως κατέγραψε σημαντική βελτίωση των οικονομικών του επιδόσεων στο τελευταίο τρίμηνο του 2018, αντιστρέφοντας για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την τάση του σχετικά αδύναμου πρώτου εξαμήνου του 2018.

 

Η βελτίωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ανάκτηση μέρους των απωλειών στον κύκλο εργασιών και τη λειτουργική κερδοφορία του πρώτου εξαμήνου του 2018, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν σημαντική αύξηση τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροNίκος Πατέρας: Συνεχείς εξαγορές πλοίων
Επόμενο άρθροΣτροφή των επιχειρηματιών στη δημιουργία funds