Στο κυνήγι κρυμμένων θησαυρών επιδίδονται πολλοί Έλληνες, είτε ως χόμπι, είτε για να ζήσουν την περιπέτεια, είτε επειδή το βλέπουν ως ευκαιρία για εύκολο πλουτισμό. Δεν είναι γνωστό αν και πόσοι τα καταφέρνουν, ωστόσο αρκετοί το πληρώνουν με τη ζωή τους, όπως συνέβη πρόσφατα στη Βαρυμπόμπη και πριν από λίγο καιρό στο Λουτράκι, καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί και οι περισσότεροι σύγχρονοι χρυσοθήρες δεν είναι παρά ερασιτέχνες.

Φετίχ των χρυσοθήρων ή πραγματική ευκαιρία πλουτισμού; Υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί στην ελληνική γη; Μετά και το τελευταίο περιστατικό στη Βαρυμπόμπη με τον τραγικό θάνατο ακόμα τριών ανθρώπων, το βέβαιο είναι πως η χρυσοθηρία μπορεί να γίνει μια πολύ επικίνδυνη συνήθεια.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940, οι λίρες ήταν το πλέον αξιόπιστο μέσο συναλλαγών στη ρημαγμένη ελληνική οικονομία. Αυτές τις λίρες, πολλές από τις οποίες θάβονταν από όσους έφυγαν ή διώκονταν, όπως ήταν οι Εβραίοι και οι αντάρτες, αναζητούν οι χρυσοθήρες.

Στο κυνήγι των κρυμμένων θησαυρών, πολλοί εκ των οποίων μπορεί να προέρχονται ακόμα και από την αρχαιότητα, επιδίδονται χιλιάδες Έλληνες.

Οι χρυσοθήρες στηρίζονται σε χάρτες, πολλοί όμως εκ των οποίων είναι πλαστοί και διακινούνται από επιτήδειους έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ρεπορτάζ: Μ. Κωνσταντινίδης
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Μίροσλαβ Στοχ θετικός στον κορωνοϊό
Επόμενο άρθροΖήτησε να αποχωρήσει από την Βαγιαδολίδ ο Ανουάρ