Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021, 22:09

Κάλεσμα από τη σταρ της εθνικής Σουηδίας και αρχηγό της Τσέλσι, Μαγκνταλένα Έρικσον, για μποϊκοτάζ, ενάντια στο Κατάρ, που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ 2022 (21/11-18/12), τονίζοντας ότι «είναι μια χώρα όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα λάμπουν με την απουσία τους και όπου η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται και τιμωρείται».

«Κάτι που θα μπορούσε να γίνει είναι να αφήσουμε τους οπαδούς να ψηφίσουν στο μέλλον που θέλουν να γίνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε η 28χρονη αμυντικός.

Η απόφαση για τη φιλοξενία του Μουντιάλ από το Κατάρ, λήφθηκε το 2010. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν κατά καιρούς διαμαρτυρίες από διάφορες χώρες, αλλά τίποτα δεν οδήγησε σε κάτι συγκεκριμένο και η διοργάνωση θα γίνει όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Έρικσον, σύμφωνα με την εφημερίδα «expressen», είπε ότι δεν θέλει να πάει στο Κατάρ ακριβώς επειδή είναι ομοφυλόφιλη.

«Υπάρχουν δύο επιλογές. Ή μποϊκοτάρεις ή πηγαίνεις εκεί και δείχνεις τι πρεσβεύεις. Το πιο κοντινό που έχω φτάσει σε ένα τέτοιο θέμα είναι όταν η Σουηδία συνάντησε την Πολωνία σε ένα φιλικό αγώνα. Η Πολωνία είναι μια χώρα που έχει τη λεγόμενη «ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ», σημείωσε η αρχηγός της Τσέλσι, ελπίζοντας σε διαφάνεια από την πλευρά της FIFA.

«Θέλω να επιτρέψουν στους παίκτες να συμμετέχουν περισσότερο στις αποφάσεις. Αν εμπλέξεις σε όλο αυτό παίκτες, φιλάθλους και όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια, θα είναι πιο σημαντικό».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021, 22:11

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέθανε 55χρονη φιλόλογος και μέλος πολιτικού κόμματος
Επόμενο άρθρο«Σαρώνουν» οι ABBA – Στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ με τον πρώτο δίσκο εδώ και 40 χρόνια