Μικρό «στραβοπάτημα» για τον Προϋπολογισμό τον Ιανουάριο – Ομοβροντία μέτρων για διασφάλιση των κρατικών εσόδων

Νομοσχέδιο – σκούπα γεμάτο «εισπρακτικές εφεδρείες» φέρνει για ψήφιση τον Φεβρουάριο το υπουργείο Οικονομικών.

Προκειμένου να διασφαλίσει τα πρωτογενή πλεονάσματα και μετά το «στραβοπάτημα» του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση ρίχνει στη μάχη των πλεονασμάτων:

1. Μέτρα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου: το νομοσχέδιο αναμένεται στα τέλη του μηνός και θα αφορά σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.

2. Προδικαστικός συμβιβασμός με φορολογουμένους που τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα: θα ενταχθεί στο ίδιο νομοσχέδιο καθώς πάνω από 10.000 υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστήρια και στόχος είναι να πληρώσουν οι φορολογούμενοι 50 εκατ. ευρώ εφέτος, ώστε να συμβιβαστούν με το δημόσιο και να πάψει και η δικαστική εκκρεμότητα (προσφυγές κλπ).

3. Νέα μέτρα για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών: στο υπ.Οικονομικών επεξεργάζονται αλλαγές, σε συνδυασμό με την απαίτηση κάλυψης του 30% του εισοδήματος με πλαστικό χρήμα. Ήδη έκανε και προκήρυξη αναζητώντας Σύμβουλο στρατηγικής για τον σχεδιασμό καμπάνιας υπέρ των συναλλαγών με τραπεζικά μέσα πληρωμής.

4. Διάταξη για τον εξορθολογισμό (μείωση) των αναδρομικών φόρων που επεβλήθησαν παραμονή Πρωτοχρονιάς σε συνταξιούχους που παρέλειψαν να δηλώσουν το 2014 τα αναδρομικά που πήραν και αφορούσαν τα έτη 2013 και προηγούμενα. Για κάποιες κατηγορίες τουλάχιστον, όπως για όσους περίμεναν και πήραν μαζεμένα 3-4 χρόνια τη σύνταξή τους, θα υπάρξει αυτόματη διαγραφή προστίμων και ένταξη σε έως 48 δόσεις με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς άλλες ταλαιπωρίες.

Διαβάστε περισσότερτα στο Newmoney.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό-Ακινητοποιημένα τα MMM-Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Επόμενο άρθροΠροανακριτική Παπαγγελόπουλου: Χωρίς “κουκούλες” θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες