Στις αρχές του Οκτωβρίου θα τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας κατά την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ η μεταρρύθμιση «θα συμβάλλει καθοριστικά στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης και ελκυστικής αγοράς εργασίας που θα ανταποκρίνεται στο νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, θα αξιοποιεί τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές, θα υλοποιεί οδηγίες μα πάνω από όλα θα δίνει τη δυνατότητα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα σέβεται τον εργαζόμενο και τα δικαιώματά του».

Το νομοσχέδιο, όπως είπε, «θα τεθεί σε διαβούλευση στις αρχές του Οκτωβρίου, ώστε να πραγματοποιηθεί ένας εκτενής, ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος με όλη την κοινωνία και με όλους τους θεσμικούς φορείς. Στα κεφάλαια του νομοσχεδίου θα περιλαμβάνεται εκτός πολλών άλλων, η ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, η τηλεργασία, η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82″.

«Μετά από 38 χρόνια εφαρμογής του οι ανάγκες και οι συνθήκες στην αγορά εργασίας είναι διαφορετικές. Το πλαίσιο του συνδικαλισμού στην Ελλάδα χρειάζεται εκσυχρονισμό ώστε να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις των εργαζομένων, να γίνει πιο ελκυστικό στα μέλη του και να ανταποκρίνεται στη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροKλειστό το 2ο ΓΕΛ Καισαριανής λόγω κορονοϊού (video)
Επόμενο άρθροΈκτακτη σύσκεψη ενόψει της κακοκαιρίας “Ιανός” – Έκκληση Ζερεφού για ιδιαίτερη προσοχή