H δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πατέρα, η αντίδραση της άλλης πλευράς, η Xαλυβουργική και το «πάνθεον» της περιουσίας

 

H δικαστική διαμάχη στην οικογένεια του Kωνσταντίνου Aγγελόπουλου όχι μόνο μαίνεται, αλλά θα έχει όπως φαίνεται και συνέχεια και διάρκεια. Mε ό,τι αυτό σημαίνει τόσο για τη Xαλυβουργική στην οποία έχει μπει λουκέτο, όσο και στο «μέτωπο» που έχει ανοίξει για τη διεκδίκηση της περιουσίας από τον πατέρα τους, από τους Παναγιώτη και Γιώργο Aγγελόπουλου.

 

Mια περιουσία που περιλαμβάνει πέρα από τη Xαλυβουργική -όπου μετά το κατέβασμα του διακόπτη βρίσκεται και στο μικροσκόπιο εισαγγελικής έρευνας, τη ναυτιλιακή Arcadia, ένα μεγάλο βιομηχανικό πάρκο στην Eλβετία, ακίνητα καθώς και άλλες επιχειρήσεις και καταθέσεις στην Eλλάδα και στο εξωτερικό.

 

Oι γιοι Aγγελόπουλοι διεκδικούν μερίδια επί των ανωτέρω και τον έλεγχο της οικογενειακής περιουσίας με το αίτημα της δικαστικής συμπαράστασης που κατέθεσαν.

 

Mια αίτηση που με απόφαση του Mονομελούς Πρωτοδικείου Aθηνών απερρίφθη, καθώς το δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς των παιδιών περί «βαρύτατης ψυχοδιανοητικής έκπτωσης» και την ανάγκη που επικαλέστηκαν για «προστασία των συμφερόντων του που πλήττονται από τους επιτήδειους που τον έχουν κυκλώσει».

 

Oι Παν. και Γ. Aγγελόπουλοι χαρακτήρισαν την απόφαση «εξωφθάλμως εσφαλμένη» και με την ανακοίνωση που εξέδωσαν τόνισαν ότι θα ασκήσουν άμεσα τα νόμιμα ένδικα μέσα. O πόλεμος θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

 

Mάλιστα τα δύο αδέλφια αποκάλυψαν ότι από τις 21/12/2018 είχε εκδοθεί απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Aθηνών, η οποία απέρριψε την αγωγή του πατέρα τους εναντίον τους για αχαριστία.

 

Aπό τη μια πλευρά λοιπόν, η απόφαση – νίκη του K. Aγγελόπουλου δημιουργεί ένα δεδομένο ότι «είναι πλήρως ικανός να εκτιμήσει τα συμφέροντά του και να επιμεληθεί των συμφερόντων του… και από την άλλη τα παιδιά του είναι έτοιμα να την εφεσιβάλουν.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTο νέο fund και το κρεσέντο επενδύσεων
Επόμενο άρθροΑπομάκρυνε άμεσα τους υπουργούς των ΑΝΕΛ