Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, 20:41

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πάτησαν στο παρκέ της «Stark Arena» στο Βελιγράδι για να προπονηθούν ενόψει του ημιτελικού με την Αναντολού Εφές την, Πέμπτη (19/5). Μιλώντας στους εκπροσώπους λίγα λεπτά πριν ακούσουν τις τελευταίες οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα όλοι δήλωσαν πανέτοιμοι, σωματικά, πνευματικά και ψυχολογικά για τη «μάχη» με την κάτοχο του τίτλου. Η άμυνα θα είναι «κλειδί», αλλά στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως όσοι περισσότεροι παίκτες βρεθούν σε καλή ημέρα και επιθετικά, τόσες περισσότερες θα είναι και οι πιθανότητες να βρεθούν στον τελικό του Σαββάτου (21/5).

Ο Σάσα Βεζένκοφ δήλωσε: «Είμαι ψυχολογικά έτοιμος, θα κάνω ό,τι κάνω όλη τη σεζόν. Είναι ένα παιχνίδι. Έτσι πρέπει να το δούμε. Η Εφές είναι έμπειρη ομάδα και έχει τον τρόπο, είναι πρωταθλήτρια. Έδειξε πως πάτησε ένα κουμπί και έπαιξε το μπάσκετ που θέλει. Είναι ένα στοίχημα για εμάς, πρέπει να είμαστε στο 100% και πιστεύω πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, γιατί η Εφές έχει δυο παίκτες που ανοίγουν τον ρυθμό. Πρέπει να παίξουμε σκληρή άμυνα και να περιορίσουμε τα λάθη μας στην επίθεση. Όπως η Μονακό, έτσι και η Εφές τιμωρεί τα λάθη». Για τον Αταμάν και τις δηλώσεις του, ο Βεζένκοφ είπε: «Είναι ένας προπονητής που η ομάδα του έχει παίξει τρία χρόνια το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Δικαιωματικά μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να κάνει ό,τι θέλει. Εμείς δεν ασχολούμαστε ποτέ με τι λένε και τι κάνουν οι αντίπαλοί μας. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η δική μας ομάδα να είμαστε έτοιμοι. Αν είμαστε έτοιμοι θα πάνε όλα καλά».

O Γιώργος Πρίντεζης είπε από την πλευρά του: «Πρέπει να είσαι όσο πιο συγκεντρωμένος γίνεται. Σκεφτόμαστε πιο πολύ το παιχνίδι, τώρα θα έχουμε και την προπόνηση. Έχουμε μία ημέρα να χαλαρώσουμε, το επόμενο πρωί θα δούμε ένα βίντεο και θα κάνουμε ακόμη ένα χαλάρωμα. Νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα. Το δύσκολο ήταν μέχρι τώρα. Καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια για να βρίσκεται η ομάδα εδώ. Από εδώ και πέρα πρέπει να το απολαύσεις. Είναι ένα παιχνίδι κατά τη γνώμη μου πιο εύκολο. Με τη βοήθεια του κόσμου μας, να παίξουμε όση καλύτερη άμυνα γίνεται και να είμαστε όσο πιο ελεύθεροι. Στην επίθεση θα πρέπει να βρεθούν όσο περισσότεροι παίκτες μας σε καλή ημέρα για να μπουν σημαντικά καλάθια και να βρει ρυθμό η ομάδα».

Ο Κώστας Παπανικολάου επισήμανε: «Γίνεται λόγος για τον Μίσιτς και τον Λάρκιν. Είναι λογικό, είναι πολύ ταλαντούχοι. Αλλά μιλάμε για τους πρωταθλητές Ευρώπης, όλοι χρειάζονται προσοχή. Σε τέτοια ματς δεν μπορείς να αφήσεις κάποιον εκτός εξίσωσης. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για 40 λεπτά. Η αμυντική προσήλωση μας δίνει ψυχολογία και καλές επιθέσεις. Όταν νιώθεις δυνατός στην μία πλευρά, αυτό φαίνεται και στην άλλη. Για εμάς η δυνατή πλευρά είναι η άμυνα. Αυτό είναι το “κλειδί”. Το έχουν πει όλοι. Είναι μια γιορτή και χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Το θέλαμε, το πετύχαμε. Σίγουρα υπάρχει ο στόχος και η προσήλωση. Αν απολαμβάνεις τη δουλειά σου μπορείς να βρεις όμορφα πράγματα».

Ο σέντερ του Ολυμπιακού Χασάν Μάρτιν τόνισε: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο και ξεχωριστό. Είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ακόμη μία προπόνηση, ενόψει του ματς. Η άμυνα και η ομαδικότητα. Θα πρέπει να βγάλουμε ενέργεια. Είναι απίστευτο που είμαι εδώ, σε ένα φάιναλ φορ για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα».

Ο Τόμας Ουόκαπ είπε: «Είναι ξεχωριστό. Παίζοντας στη Euroleague για πρώτη φορά καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις εδώ. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Δεν είναι πίεση, είναι η δουλειά μου. Παίζω δίπλα στον Σλούκα και η ευθύνη μου είναι η άμυνα. Ξέρω ότι είναι η δουλειά μου και είμαι έτοιμος γι αυτό. Είμαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω. Το σταφ έκανε εξαιρετική δουλειά με μένα. Ποτέ δεν αμφέβαλα για τον εαυτό μου. Έχω περάσει ώρες στο γήπεδο, αλλά πάντα κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, 20:45

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣεισμός: Ισχυρή δόνηση στα Δωδεκάνησα
Επόμενο άρθροΣήφης Βαλυράκης: Δύο ψαράδες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση