Ο Έλληνας πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Παναγιώτης Γκιώνης. όντας το αουτσάιντερ απέναντι στον Κινέζο Ζινκούν Λιανγκ ηττήθηκε με 4-1 σετ στην φάση των «32» του παγκοσμίου πρωταθλήματος πινγκ πονγκ που διεξάγεται στην Βουδαπέστη, δίνοντας τέλος στην παρουσία Ελλήνων αθλητών στην διοργάνωση.

Αν και ισοφάρισε σε 1-1, δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη και έτσι έμεινε εκτός συνέχειας έχοντας επιδείξει μια καλή πορεία που τον έφερε στους «32» καλύτερους του κόσμου, όπου αποκλείστηκε από το Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης (τα σετ: 2-11, 11-9, 7-11, 9-11, 4-11).

Νωρίτερα ο αθλητής είχε προκριθεί μετά από νίκη με 4-3 σετ επι του Λιν Γιουν Τζου από την κινεζική Ταϊπέι, που είναι νούμερο 21 στο διεθνές ranking list. Ο Γκιώνης (νούμερο 46 στην παγκόσμια καταταξη Απριλίου) τέθηκε αντιμέτωπος με νεαρό, αλλά πολύ αξιόλογο αθλητή, Λιν Γιουν που είχε αποκλείσει τον Γιάννη Σγουρόπουλο στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων νέων to 2018 πριν πάρει την 4η θέση, ενώ μεταξύ άλλων διακρίσεων έχει δύο χρυσά μετάλλια πέρσι στα όπεν της Βουλγαρίας και της Ουγγαρίας στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών. Η εξέλιξη του συγκλονιστικού αγώνα,ήταν: 11-5, 8-11, 6-11, 8-11, 11-7, 11-6 και 11-9.

Ο αποκλεισμός του χάλκινου πρωταθλητή Ευρώπης του 2013 ολοκλήρωσε την ελληνική αγωνιστική παρουσία στη Βουδαπέστη, που περιλάμβανε κι άλλα αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση (στα γκρουπ από τον Κ. Κωνσταντινόπουλο και σε νοκ άουτ προκριματικό από τον Σγουρόπουλο), όπως και τις προκρίσεις στο κυρίως ταμπλό τριών αγωνισμάτων (του Γιάννη Σγουρόπουλου στο απλό ανδρών, της Κατερίνας Τόλιου στο απλό γυναικών και της Κωνσταντίνας Παρίδη και της Κατερίνας Τόλιου στο διπλό γυναικών).

Σημειώνεται ότι στην κορυφαία διοργάνωση μετείχαν ακόμα οι πρωτοεμφανιζόμενοι Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και η Μαρία Χριστοφοράκη. Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Επόμενο άρθροΣύσκεψη για τις καταστροφές στο Φαράγγι της Σαμαριάς