Η πλατφόρμα διαμοιρασμού τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών Netflix έφτασε τους 137 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Μάλιστα, τα 7 εκατομμύρια ήταν καινούργιοι συνδρομητές, που μπήκαν στη συνδρομητική υπηρεσία από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται να επενδύσει περισσότερα από 8 δισ. με σκοπό να μεγαλώσει τον αριθμό των συνδρομητών της. Η πορεία αυτής της εταιρείας ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών στις ΗΠΑ και παγκόσμια

 

Προσδοκώντας περαιτέρω ανάπτυξη, η Netflix Inc. ανακοίνωσε σχέδια συγκέντρωσης 2 δισ. δολαρίων μέσω προσφοράς ομολόγων σε ευρώ και δολάριο σε θεσμικούς αγοραστές. Τονίζοντας ότι το επιτόκιο και η ωρίμανση των ομολόγων θα προσδιοριστούν αργότερα, μετά από διαπραγματεύσεις με όσους τοποθετήσουν κεφάλαια σε αυτά.

 

Τα χρήματα που θα συγκεντρώσει η εταιρεία σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς. Σημειώνεται, πάντως, ότι η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Netflix εκτιμάται από την Moody’s σε Ba3 (δηλαδή “επισφαλής” ή ‘junk’/σκουπίδι), ενώ στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν την έναρξη της συνεδρίασης στην Wall Street. η μετοχή της Netflix σημείωνε άνοδο της τάξης του 0,6%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜπορεί ένα ρομπότ AI να γράψει μυθιστόρημα;
Επόμενο άρθροTα «άλματα» της Star Bulk