Από τα Capital Controls και τον φόβο να μην χάσει ο κόσμος τα χρήματά του μέχρι τον αόρατο πόλεμο ενός ιού, με θύματα περισσότερα απ’ ότι θα είχε ένας Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ενάντια σε αυτό που πολλοί πιστεύουν, η πανδημία που προκάλεσε ο κορονοϊός SARS-CoV-2 δεν ήταν κάτι το αναπάντεχο – οι επιστήμονες προειδοποιούσαν για αυτό το ενδεχόμενο εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των ειδικών, ελάχιστα έγιναν όλο αυτό το διάστημα σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά η μεγάλη πανδημία, για την οποία όλοι γνώριζαν πως κάποια στιγμή θα ερχόταν. Αμέλειες πολλών δεκαετιών και όσα θα έπρεπε να είχαν γίνει –αλλά δυστυχώς ΔΕΝ έγιναν!– για την καλύτερη υγειονομική θωράκιση του πλανήτη μας και των κατοίκων του. Παράλληλα, θα πρέπει να μας δοθεί τροφή για σκέψη αναφορικά με όσα πάνε στραβά στη σημερινή μας κοινωνία.

Δεν είναι λίγες οι φορές που, καθήμενος μπροστά από ένα παράθυρο με την βροχή να το σκεπάζει απαλά και οι τα πρώτα κρυαδάκια του χειμώνα να το ντύνουν πιο… βαριά, σκεφτόμουν τον σύγχρονο “Ψυχρό Πόλεμο” που ζούμε, και τις ψυχολογικές συνέπειες που αφήνει με το πέρασμά του σε παγκόσμιο επίπεδο. Για τις υλικές (ΜΕΘ), τις σωματικές (νεκροί), τις περιουσίες (χρήματα, καταστήματα), και τι άλλο ακόμη να αναφέρεις.

Η απόλυτη τρέλα, η απόλυτη παραφροσύνη, η έκθεση σε αρνητική ειδησεογραφία και σε εκατομμύρια σχόλια “ειδικών” κάτω από κάθε δημοσίευση. Η τρομοκρατία όλου του κόσμου, από τα ΜΜΕ, από τους συμπολίτες (γιατί άκουσα ότι ο τάδε έπαθε αυτό κι’ εκείνο), το μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα στις αποφάσεις που πρέπει να πάρει πλέον κάποιος για την καθημερινότητά του. Οι πλημμύρες, οι σεισμοί, οι πυρκαγιές, η φτώχια, οι αρρώστιες και τι άλλο να αναφέρεις σε αυτά τα τελευταία έξι χρόνια.

Μας περιβάλλει μία ατελείωτη… θανατίλα. Ένας “παγκόσμιος πόλεμος” με αριθμό θυμάτων… εξωφρενικό. Ακόμη όμως υπάρχουν δύσπιστοι, υπάρχουν αντιδραστικοί, υπάρχουν πολλοί που ακόμη να πειστούν ότι όλο αυτό που ζούμε είναι πέρα για πέρα αληθινό δυστυχώς. Ότι κάνει ό, τι μπορεί η επιστήμη για να βοηθήσει, με ό, τι όπλο έχει στην φαρέτρας της. Την ώρα που η Αμερική επέβαλε υποχρεωτικό εμβολιασμό στον Αμερικανικό Στρατό, και από το 2022 υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός και στα νηπιαγωγεία και η FDA έδωσε πλήρη έγκριση στην Pfizer (θέμα χρόνου να πάρουν και οι υπόλοιπες εταιρείες), ακόμα υπάρχει κόσμος που προσπαθεί να βρει 10 περιπτώσεις παρενεργειών στις 10.000 και μάλιστα σε ανθρώπους που ήδη είχαν κάτι που δεν είχαν εξετάσει ή είχαν αμελήσει.

Βλέπουμε ότι “ξαφνικά” κάθε site αναφέρει πανελλαδικώς το τι συμβαίνει από θανάτους γιατί το αιφνίδιο σε αυτές τις εποχές… πουλάει υποσυνείδητα. “Ξαφνικά” site της Λαμίας πχ ανεβάζει το τι γίνεται σε Κομοτηνή, Λάρισα, Τρίκαλα και Φλώρινα, ενώ μέχρι πρότινος ανέβαζε μόνο τοπικά. Δείτε τα ποσοστά της ΕΛΣΤΑΤ και βγάλτε θανάτους από κορονοιό και αυτοκτονίες. Στα ίδια είμαστε. Πάντα υπήρχαν απλά δεν δίναμε σημασία. Δηλαδή πρέπει “ξαφνικά” να μην πεθαίνει κανείς για να είστε ικανοποιημένοι; Δεν υπάρχουν άλλες αιτίες; Είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει. Αν ήταν έτσι παντού θα έπεφταν όλοι κάτω σαν τις κατσαρίδες, κάθε μέρα θα βλέπαμε πτώματα παντού και από τον κύκλο μας και στον δρόμο έξω. Έχουμε 6.5 εκατομμύρια εμβολιασμένους και άλλους πόσους που έκαναν την πρώτη δόση εν τέλει, αν και είχαν επιφυλάξεις ακούγοντας τους “ειδικούς” του facebook. Κατάλαβαν ότι κακώς περίμεναν τόσο καιρό και πήγαν εν τέλει, γιατί έρχεται και δύσκολος χειμώνας. Αργά ή γρήγορα όλοι θα περάσουμε τον Covid-19. Η δουλειά του εμβολίου είναι να το περάσουν όλοι πιο ήπια. Δε σημαίνει ότι δεν κολλάς και δεν μεταδίδεις, αλλά διαφέρουν δραματικά τα ποσοστά επικινδυνότητας για νοσηλεία ή θάνατο όντας εμβολιασμένος. Χρειάζεται πάλι προσοχή εννοείται.

Τα τελευταία 20 χρόνια, για τρίτη φορά ένας κορωνοϊός διαφεύγει από τον φυσικό του ξενιστή, τη νυχτερίδα, μεταπηδά σε έναν ενδιάμεσο ξενιστή και εν συνεχεία προσβάλλει τον άνθρωπο. Οι δύο πρώτοι κορωνοϊοί, ο SARS-CoV και MERS-CoV, περιορίστηκαν. Ο SARS-CοV-2 όμως είχε διαφορετική πορεία, μέσα σε ένα χρόνο διεσπάρη σε όλο τον πλανήτη και μέχρι σήμερα έχει προσβάλλει περισσότερα από 100 εκατομμύρια άτομα, έχει προκαλέσει 2,5 εκατομμύρια θανάτους και έχει επιφέρει τεράστιες και ανεπανόρθωτες κοινωνικο-οικονομικές καταστροφές.

Δεν είπα ότι είναι μέτρα αυτά που επιβάλλονται, και τα προνόμια να είναι μόνο στους εμβολιασμένους, γιατί με την ίδια λογική κάποιος να προσκομίζει αρνητικό rapid test και να μπαίνει και αυτός σε κλειστό χώρο. Αλλά κάπως πρέπει, σίγουρα με καλύτερο τρόπο, να πειστεί ο κόσμος και να χτίσει ένα τοίχος δημόσιας ανοσίας και ατομικής προστασίας. Τι θα πει ανοσία της αγέλης; τι θα πει ας κολλήσουν όλοι και όποιος αντέξει; Είστε όλοι σίγουροι ότι αν κολλήσετε θα την βγάλετε καθαρή; Νέοι άνθρωποι φεύγουν από τον ιό όλο και περισσότερο. Δεν σας νοιάζει; Εμένα με νοιάζει όμως. Για μερικούς είναι ντροπή να ξεστομίζουν τέτοια πράγματα και να βγάζουν συνεντεύξεις με “επιστήμονες” που αν κανείς ψάξει τα βιογραφικά τους δεν θα τους βρει πουθενά. Δεν υπάρχει γιατρός που δεν είναι υπερ του εμβολίου. Να ακούσω την επιστήμη ή το facebook; Έλα ντε. Τι άλλο να κάνει κανείς; Να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και να ρισκάρει την ζωή του με αυτό τον ιό; Οι παρενέργειες του εμβολίου είναι δηλωμένες και γνωστές. Δεν τις έκρυψε κανείς. Το ίστορικό σου και την υγεία σου αν γνωρίζεις δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Η τεχνολογία και η επιστήμη τρέχουν και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Εμβόλιο υπάρχει και για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, για την ανεμοβλογιά, για τον έρπητα ζωστήρα, το αντιγρυπικό, τα πάντα όλα. Όλα με παρενέργειες. Μια απλή ασπιρίνη μπορεί να σκοτώσει αν δε ξέρεις ότι δεν πρέπει να την πάρεις. Σταματήστε να πολιτικοποιείτε τα πάντα.

Δυστυχώς όμως οι εποχές που ζούμε μας έχουν οδηγήσει σε ένα τοξικό κλίμα και σε έναν αντιδημοκρατικό διχασμό ανάμεσα σε πολίτες της ίδια χώρας.

Όπως υπήρχαν αυτοί που δεν πίστευαν στην πανδημία και ότι ήταν μια “ιωσούλα” και είναι ψέμα, έτσι κάνουν πλέον και με τα εμβόλια. Αν έβγαινε εντολή να μπαίνουν όλοι οι ανεμβολίαστοι σε εσωτερικούς χώρους, τότε θα έσπευδαν όλοι να εμβολιαστούν και θα αντιδρούσαν. Αν έβγαινε απόφαση ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται εμβόλια, θα βγαίναν οι ίδιοι στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι η χώρα τους δεν δικαιούται τα εμβόλια. Τα ίδια και τα ίδια. Αντίδραση πολιτικοποιημένη και μόνο. Κανένα μέτρο προστασίας μέχρι να κολλήσουν όλοι αυτή την “ιωσούλα”. Επειδή κάποιος ήταν τυχερός και το πέρασε ήπια, μόνο με αγευσία, αοσμία και 38 πυρετό δε σημαίνει ότι όλοι θα το περάσουν έτσι. Ακόμα όμως και η ήπια μορφή του αφήνει τα κουσούρια της και σε ταλαιπωρεί για καιρό. Είναι πολύ λίγοι οι γιατροί που υποστηρίζουν την φυσική ανοσία έναντι του εμβολίου, γιατί πολύ απλά με επιστημονικά δεδομένα και έγκριτους γιατρούς από το εξωτερικό τα εμβόλια αλληλεπιδρούν με το ανοσοποιητικό σύστημα για να παράγουν μια ανοσολογική απάντηση όμοια με αυτή που παράγεται από τη φυσική λοίμωξη αλλά χωρίς να προκαλούν την ίδια την ασθένεια και τις δυνητικές επιπλοκές της. Σε αντίθεση, η φυσική νόσηση σε πολλά νοσήματα έχει περισσότερες και σοβαρότερες επιπλοκές όπως η νοητική υστέρηση από τον Αιμόφιλο Ινφλουέντζας τύπου β, οι συγγενείς ανωμαλίες από την ερυθρά, ο καρκίνος του ήπατος από την Ηπατίτιδα Β ή ο θάνατος από την ιλαρά.

Για τις γυναικοκτονίες και τις δολοφονίες, αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Εκεί δεν υπάρχει κάτι να διαπραγματευτούμε. Σωφρονισμός σε τι; Σε άνθρωπο που αφαίρεσε με στυγνό τρόπο το δικαίωμα ενός ανθρώπου να ζει; Υπάρχει κάτι άλλο πέρα από την ισόβια κάθειρξη; Και φυσικά εννοώντας να μην ξαναβγει. Δεν έχει το δικαίωμα. Να βγει να πάει που; Δεν θα υπάρχει πουθενά πλέον σαν άνθρωπος. Να το πει αυτό στους γονείς των θυμάτων.

Αυτά και πολλά άλλα θα μπορούσα να γράψω αλλά είναι νωρίς ακόμα. Είμαστε κοντά στο να τελειώσει μια και για πάντα όλη αυτή η ιστορία, που μας δίδαξε πραγματικά πάρα πολλά. Πως η ανθρώπινη βλακεία, στα σοβαρά θέματα, δεν έχει σταματημό. Είναι άπειρη, όπως είχε πει και ο Αϊνστάιν, και μάλιστα ήταν σίγουρος.

Επιμέλεια κειμένου
Χρυσόστομος Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθρο«Αρσιβαρίστες» οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επόμενο άρθροΠρόεδρος Internet Now σε ΣΚΑΪ: Γιατί η Αθήνα κινδυνεύει με ιντερνετικό black out