“Η κυβέρνηση προσομοιάζει όλο και περισσότερο σε απολυταρχικό καθεστώς” υποστήριξε ο τομεάρχης εθνικής άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Α’ Αθήνας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον News24/7.

 

Κατά την άποψή του, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν σέβονται τη διάκριση των εξουσιών και την ελευθερία του τύπου, και η κυβέρνηση δείχνει ανοχή στην ανομία, προσφέρει πολιτική κάλυψη στον Ρουβίκωνα και με τη διαχείριση που έκανε στο προσφυγικό πήγε να τινάξει όλη την Ευρώπη στον αέρα.

 

Για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου ο πρώην υπουργός είπε ότι “το περιστατικό του λυντσαρίσματος είναι τραγικό. “Πρέπει να κατανοήσει κανείς την αγωνία των οικογενειών που ζουν στην απόλυτη ανασφάλεια. Επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει χαθεί η μπάλα στον τομέα της ασφάλειας. Έχουμε σειρά τραγικών περιστατικών, τις πλημμύρες στη Μάνδρα, τις φωτιές στο Μάτι, και από την κυβέρνηση γίνονται προσπάθειες απόκρυψης”.

 

Κατά τον πρώην υπουργό, “έχουμε εκδηλώσεις απολυταρχικού καθεστώτος, όπως είδαμε με τις συλλήψεις των δημοσιογράφων της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”. Σε θέματα βασικά για τη δημοκρατία μας υπάρχει τεράστια υποχώρηση. Επικρατεί μπάχαλο, αύξηση της εγκληματικότητας, υπάρχει ανοχή στην τρομοκρατία και στον Ρουβίκωνα, υπάρχουν σύνδεσμοι και υπόγειες διαδρομές μεταξύ Κορρυδαλού και Εξαρχείων. Όταν μία αναρχική ομάδα παραβαίνει το νόμο κατά συρροή και κάνει ό,τι θέλει, έχουμε μια κυβέρνηση που δίνει πολιτική κάλυψη σ αυτές τις ακτιβίστικες ενέργειες”.

 

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στον νόμο Παρασκευόπουλου “που άφησε βαρυποινίτες να βγουν έξω” και έθεσε επιτακτικά το ερώτημα που πήγαν τα 1,6 δισ που τους έχουν δώσει από την ΕΕ για το προσφυγικό. “ήγαν στη Μόρια; Φτιάχνεις 5-6 πεντάστερα ξενοδοχεία με τόσα λεφτά. Θα ελέγξουμε την κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα κονδύλια. Εμείς αναγνωρίζουμε πλήρως τη διάκριση των εξουσιών, σε αντίθεση με την κυβέρνηση”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑμφίσημη η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τους εμβολιασμούς
Επόμενο άρθροΛειτουργία θεραπευτικού λαχανόκηπου για άτομα με αυτισμό