«Έχουμε ήδη μια κυβέρνηση μειοψηφίας, μια κυβέρνηση που δέχεται μομφή από τους ίδιους εκείνους στους οποίους στηρίζει την εμπιστοσύνη της» υποστηρίζει, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει την πρωτοτυπία να διαθέτει, σήμερα, μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία με μόνο πολιτικό περιεχόμενο τη συνέχιση της άσκησης της εξουσίας».

 

 

Σχολιάζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Ζαχαράκη εκτιμά ότι «ένα από τα προβλήματα που έχει είναι ότι μετατρέπει τη χώρα μας σε απλό παρατηρητή των εξελίξεων και τετελεσμένων».

 

Mιλώντας για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημειώνει ότι «ο πρωθυπουργός διώχνει αυτόν που συμφωνεί μαζί του και κρατά αυτόν που διαφωνεί» ενώ για το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, η κ. Ζαχαράκη αφού επισημαίνει ότι «η ΝΔ τηρεί υπεύθυνη και διακριτική στάση» υπογραμμίζει ότι «πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις και την ευθύνη γι αυτό έχει πρωτίστως ο πρωθυπουργός».

 

Τέλος, σχολιάζοντας το κύμα του εθνικισμού και λαϊκισμού που έχει εμφανιστεί έντονο στην Ευρώπη και ερωτηθείσα εάν θα αποτυπωθεί στις επικείμενες ευρωεκλογές, η Σοφία Ζαχαράκη, στη συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχολιάζει ότι στη χώρα μας ζήσαμε πρώτοι, μέσα στα χρόνια της κρίσης, το ξέσπασμα και την άνοδο του λαϊκισμού το οποίο εμφανίζεται τώρα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, προσθέτοντας ότι «η δική μας χώρα, που τόσο πληγώθηκε από τις ακραίες φωνές του λαϊκισμού και του διχασμού στις επόμενες εκλογές θα αφήσει αυτή την εποχή πίσω της», «στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλη της ΕΕ».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕπέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια προανήγγειλε ο Κοτζιάς
Επόμενο άρθροΑπό 29/10 οι αιτήσεις για το καθεστώτος ενισχύσεων «Συνέργειες και Δικτυώσεις»