Στην τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος  Αποστολάκης  κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στη Νέα Υόρκη.

 

«Ένα μεγάλο πρόβλημα, μονίμως, είναι η Τουρκία , η οποία έχει τη δική της ατζέντα, κινείται με τον δικό της τρόπο, δεν συνεργάζεται καλά ούτε με τους γείτονες ούτε με τους ιστορικά συμμάχους της», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.

 

«Είναι βέβαια μέσα στο ΝΑΤΟ. Εμείς έχουμε καθημερινά προβλήματα με τους Τούρκους», επεσήμανε ο κ. Αποστολάκης, και συνέχισε: «Όπως ξέρετε, δεν έχουν σταματήσει να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα. Εμείς, σε καθημερινή βάση, ανταποκρινόμαστε σε αυτές τις παραβιάσεις, δεν αφήνουμε καμία τέτοιου τύπου παραβίαση αναπάντητη».

 

 

«Ωστόσο, επειδή αυτό δημιουργεί μία ένταση και μία ανησυχία γενικότερα, προσπαθούμε, χρησιμοποιώντας το γεγονός ότι έχουμε κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά, δηλαδή ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο Ερντογάν, εγώ με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, με τον οποίο ήμασταν από παλιά γνωστοί, γιατί και εκείνος ήταν αρχηγός ΓΕΕΘΑ πριν αναλάβει Υπουργός Άμυνας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να χαμηλώσει η ένταση, να σταματήσει αυτή η αίσθηση ανασφάλειας και συνεχούς έντασης», σημείωσε ακόμα.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜε μικρές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η καταγραφή και η παρακολούθηση των μορφών κάλυψης/χρήσεων γης