“Η εκτίμησή μας είναι ότι επρόκειτο για μια κερδοσκοπική επίθεση, καθώς δεν θεωρούμε ότι η χθεσινή εικόνα αντιστοιχεί ούτε στα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας ούτε στην κατάσταση των ελληνικών τραπεζών. Ωστόσο παίρνουμε πρωτοβουλίες και έχουμε ένα σαφές σχέδιο για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα” δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο ελληνικό Χρηματιστήριο.

 

Σε συνέντευξή του ( ρ/σ στοκόκκινο), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε πως “η ΝΔ φαίνεται σχεδόν να επιχαίρει για τις χθεσινές εξελίξεις. Νομίζω ότι με τη στάση της επιχειρεί να υπονομεύσει την τροχιά ανάκαμψης για να της βγει το καταστροφολογικό σενάριο που έχει καταρρεύσει δεκάδες φορές στο παρελθόν. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ούτε αυτή η υπονόμευση θα της βγει. Ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να αναρωτηθούν αν αυτή η τακτική είναι μια τακτική που ταιριάζει στην αξιωματική αντιπολίτευση και αν λειτουργεί με όρους βελτίωσης της κυβερνητικής πολιτικής”.

 

Αναφερόμενος στο θέμα της αποτροπής περικοπής των συντάξεων, ο ίδιος ανέφερε ότι “στο πρόσφατο EG έγινε σαφές ότι το πρώτο επιχείρημα της κυβέρνησης έχει γίνει αποδεκτό από όλους ότι δηλαδή το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό αλλά δημοσιονομικό. Το μόνο που μένει άρα να αποδειχθεί είναι αυτό που λέμε τόσον καιρό ότι δηλαδή η χώρα έχει τη δημοσιονομική δυνατότητα να μην το εφαρμόσει παραμένοντας εντός στόχων δηλαδή την επιτυγχάνοντας τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων”.

 

Σημείωσε επίσης ότι “η ΝΔ θεωρεί ότι η συζήτηση που γίνεται για τη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε στο πλαίσιο ενός άτυπου 4ου μνημονίου. Πρόκειται για μια απίστευτη λαθροχειρία καθώς η ΝΔ γνωρίζει ή θα έπρεπε να γνωρίζει ότι όλοι οι προϋπολογισμοί όλων των κρατών μελών της ΕΕ συζητούνται και μπαίνουν σε ένα είδος διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακριβώς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Το ίδιο πχ κάνει και η Ιταλία αλλά και όλες οι υπόλοιπες χώρες”.

 

Για τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ και την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι “ο κ. Ζάεφ έχει δηλώσει ότι κάθε άλλο παρά παραιτείται από την προσπάθεια για τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μένει να δούμε το χρονοδιάγραμμα της εκπλήρωσης των προϋποθέσεων της Συμφωνίας ώστε να προχωρήσουμε και εμείς στην κύρωσή της”.
Η ΝΔ είναι για άλλη μια φορά βαθιά εκτεθειμένη. Κατηγορούσαν την κυβέρνηση για δήθεν μυστική διπλωματία όταν στην πραγματικότητα δεν υπήρχε τίποτα μυστικό στην προσπάθεια της ελληνικής πλευράς για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας ενώ αυτό τελικώς που φαίνεται είναι ότι μυστική παρα-διπλωματία έκανε η ΝΔ και η κα Σπυράκη. Για ποιο λόγο κράτησαν αυτές τις επαφές μυστικές; Ποιος ήταν ο σκοπός της συνάντησης και ποιο μήνυμα του κου Μητσοτάκη διαβίβασε η κα Σπυράκη στον κ. Ζάεφ;”, διερωτήθηκε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο2,3 εκατ. για απολυμένους εργαζόμενους σε ΜΜΕ στην Ελλάδα
Επόμενο άρθρο110.000 ευρώ σε 7 startups μοίρασε η ARISE Venture Program