Για δεύτερη μέρα καταθέτει η πρώην εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη η οποία επέμεινε ότι δεχόταν πιέσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Έχω αντίγραφο από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θα αποδείξει τα τηλεφωνήματα με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Θα σας το προσκομίσω», φέρεται να απάντησε η πρώην εισαγγελέας Εφετών σε ερώτηση του προέδρου της προανακριτικής Ιωάννη Μπουγά.

Ενδεικτικοί οι διάλογοι που ακολουθούν:
«-Ι.Μπούγας Πρόεδρος Προανακριτικής: Είχατε πει οτι «έχετε όλα τα στοιχεία για τις πιέσεις που δεχθήκατε από τον κ.Παπαγγελόπουλο».

Γ.Τσατάνη πρώην Εισαγγελέας: Έχω αντίγραφο από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θα αποδείξει τα τηλεφωνήματα με τον κ.Παπαγγελόπουλο. Θα σας το προσκομίσω.
Παρά την στοχοποίηση εγώ δεν ενέδωσα. Δεν μπορούσα να δεχθώ οτι θα ερχόμουν αντιμέτωπη με όλο αυτό τον βρώμικο πόλεμο που είχε προεκτάσεις και σε μέλη της οικογενείας μου.

Ι.Μπούγας Πρόεδρος Προανακριτικής: Δίνετε κάποια εξήγηση για τη σειρά των γεγονότων;

Γ.Τσατάνη πρώην Εισαγγελέας: Έπρεπε πάση θυσία να γίνουν διώξεις. Υπήρχε αφόρητη πίεση. Αυτή η πίεση πέρα από τα δημοσιεύματα προερχόταν από τον Αναπληρωτή Υπουργού Παπαγγελόπουλο. Σε καμία περίπτωση αυτά που υπέστην δεν ταιριάζουν σε κράτος δικαίου. Όσα υπέστην ήταν πρωτόγνωρα».

ΚΙΝΑΛ Β.Κεγκέρογλου: Η πρωτόγνωρη συμπεριφορά του κ.Παπαγγελόπουλου για την οποία μιλήσατε ήταν θεσμική ή όχι;

Γ.Τσατάνη πρώην Εισαγγελέας: «Ήταν αντιθεσμική.Η σοβαρότητα ενός ανθρώπου κρίνεται από την σχέση της λογικής με τα έργα του. Στον κ.Παπαγγελόπουλο αμφισβητώ αυτή την σοβαρότητα. Την αμφισβητώ γιατί, με την εξουσία που είχε, πίστευε οτι μπορούσε να επέμβει την εισαγγελική μου κρίση. Νόμιζε οτι ήμουν διαβλητή. Δεν ήμουν».

Πηγή:ΕΡΤ

Σχετική είδηση:NOVARTIS: Καταθέτει η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙωάννινα: Σύλληψη γιατρού για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος
Επόμενο άρθροΚΙΝΑΛ: Οι αποθήκες ψυχών στα νησιά έχουν μετατραπεί σε πυριτιδαποθήκες