Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Μετά τα Μεσάνυχτα» ήταν ο Ζαχίρ Γιαβρί. Ο πρώην παίκτης του MasterChef 3 από το Αφγανιστάν προχώρησε σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση για τη ζωή του και για το πώς έφυγε από το σπίτι του σε ηλικία μόλις 10 ετών, μετά από προτροπή των γονιών του, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο.

«Γεννήθηκα στο Αφγανιστάν και έφυγα από εκεί χωρίς τους γονείς μου σε ηλικία 10 ετών. Γλίτωσα από το θάνατο, αλλά συνάντησα πολλές δυσκολίες ώστε να έχω μια καλύτερη ζωή. Σε ηλικία 11 ετών βρέθηκα στο Ιράν και δούλευα για να επιβιώσω. Για ένα χρόνο δεν είχα νέα από την οικογένειά μου», δήλωσε αρχικά.

Και συνέχισε: «Η αδερφή μου και ο πατέρας μου πέθαναν μετά από βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν. Στο Ιράν έμεινα πέντε χρόνια και δεν είχα να φάω. Πάντα ήθελα να σπουδάσω, αλλά ποτέ δεν ήξερα τι θέλω να γίνω. Έφτασα με βάρκα στη Μυτιλήνη. Η βάρκα σκίστηκε και πέσαμε στη θάλασσα, κατάφερα να σώσω δύο άτομα που δεν ήξεραν κολύμπι».

Το πιο συγκινητικό σημείο της εξομολόγησής του ήταν η στιγμή που αποκαλύπτει στην Ελεονώρα Μελέτη πως έχει να δει 20 χρόνια τη μητέρα του. «Έχω να δω τη μητέρα μου 20 χρόνια. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι μπορεί να μην την ξαναδώ. Όταν έφτασα στη Λέσβο δεν είχα λεφτά και κοιμόμουν στα παγκάκια. Όταν ήρθα στην Αθήνα πήγα σχολείο και παράλληλα δούλευα σε οικοδομή. Αποφάσισα να γίνω μάγειρας γιατί κατάλαβα ότι το φαγητό για μένα έχει μεγάλη αξία», είπε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΛΤΑ: Νέα τιμολογιακή πολιτική – Εκπτώσεις έως και 55%
Επόμενο άρθροΕπιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του Τσιτσιπά στο Fever-Tree Championships