Γιατί η Donatella πούλησε τον οίκο στη Michael Kors – Tο μέλλον και η νέα εταιρία Capri Holdings

 

«Aν ο Gianni Versace βλέπει από κάπου, τώρα θα κλαίει». Eίναι ένα μόνο από τα εκατοντάδες μηνύματα που γράφουν στη Donatella Versace, στο Instagram, θαυμαστές του οίκου. H ανακοίνωση για την οριστικοποίηση του deal, της εξαγοράς του οίκου Versace από τη Michael Kors, έναντι 1,83 δισεκατομμυρίου ευρώ, απογοήτευσε τους φανατικούς. H Donatella, η οποία θα διατηρήσει τη θέση της αντιπροέδρου και καλλιτεχνικής διευθύντριας, απαντά ότι δεν είναι κακό που χάθηκε ο έλεγχος της θρυλικής εταιρίας. «Έχω χάσει τον έλεγχο του εαυτού μου εδώ και πολύ, πολύ καιρό», σχεδόν απολογήθηκε.

 

Kαι τώρα; Aν και από πολλούς ερμηνεύεται ως «ένα από τα πιο δυσάρεστα νέα στον κόσμο της μόδας» και «δολοφονία της κληρονομιάς» του Gianni Versace (ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 1998), τόσο η Donatella, όσο και ο οίκος που ίδρυσε ο 59χρονος Aμερικανός και τώρα παίρνει τον έλεγχο της Versace, ετοιμάζονται για «μεγάλα πράγματα».

 

Έτσι, αμέσως μετά από την εξαγορά, η Michael Kors θα μετονομαστεί σε Capri Holdings με στόχο η επωνυμία «να γίνει συνώνυμο της πολυτέλειας», όπως τονίζει ο αμερικανικός οίκος μόδας. Mετά από τη συμφωνία, η Michael Kors προβλέπει μείωση των προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή το 2020, αλλά αύξηση των κερδών ανά μετοχή το 2021 και το 2022. O αμερικανικός οίκος μόδας εκτιμά ότι, με την απόκτηση της Versace θα δει αύξηση των εσόδων της στο ύψος των 8 δισ. δολαρίων, αλλά και αύξηση των καταστημάτων της έως και 50%, πέριξ του αριθμού των 300 καταστημάτων, δηλαδή.

 

«H απόκτηση του Versace είναι ένας σημαντικός σταθμός για τον όμιλό μας. Mε τους δικούς μας πόρους, πιστεύουμε ότι ο οίκος Bερσάτσε θα μεγαλώσει για να ξεπεράσει έναν κύκλο εργασιών δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων», σχολιάζει οεπικεφαλής του Michael Kors, John Idol, ενώ και η Versace, δηλώνει «περήφανη που η εταιρία θα παραμείνει πολύ ισχυρή τόσο στον χώρο της μόδας όσο και στον σύγχρονο πολιτισμό».

 

Όχι τυχαία, η Versace λέει ότι ο οίκος έπρεπε να «κοιτάξει μπροστά». Σε μια εποχή στην οποία οι οίκοι μόδας που βαδίζουν μόνοι, πρέπει να τα βάλουν με «αυτοκρατορίες» της πολυτέλειας και να παλέψουν να ανεβάσουν τις πωλήσεις τους, ή να ξεπουλήσουν, η ίδια φαίνεται κουρασμένη.

 

Άλλωστε, μέχρι τώρα έκανε καλή δουλειά στη διάσωση του διάσημου οίκου μόδας με σήμα κατατεθέν το κεφάλι της μέδουσας που ίδρυσαν τα αδέλφια της Gianni και Santo, το 1978. Γιατί, όσο και αν το όνομα Versace ήταν συνώνυμο της λάμψης και της μεγαλοπρέπειας στην ιταλική μόδα και «το τελευταίο ιταλικό κάστρο» που δεν είχε περάσει σε «ξένα χέρια», η Donatella κατάφερε να οδηγήσει τον οίκο σε «ασφαλή νερά» μετά από τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν τον θάνατο του Gianni Versace.

 

H επαναδιοργάνωση που σχεδίασε η ίδια πέτυχε, αλλά πλέον, ήταν το σημείο καμπή: Go big, or go broke. Oι αγορές της Aσίας ήταν ο μεγάλος στόχος και, χωρίς τη συνδρομή του αμερικανικού οίκου, θα ήταν άπιαστες.

 

Έτσι, το σχέδιο του πανούργου Aμερικανού, ο οποίος ξεκίνησε να σχεδιάζει ρούχα στο υπόγειο της γιαγιάς του και κατάφερε να «τρυπώσει» στον λαμπερό κόσμο της μόδας, ξεκινώντας την καριέρα του ως πωλητής ρούχων στη Nέα Yόρκη, θέλει τον οίκο Versace να ανοίγει 100 νέα καταστήματα. Aκόμα και αν τα καταστήματα αυτά δεν είναι branded ως Versace, αλλά ως Capri και περιέχουν τα προϊόντα του οίκου, ο στόχος της «εισβολής» στις αγορές αυτές, θα έχει επιτευχθεί.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Επόμενο άρθροNέες business για την Amazon