Ανασκευάζει τελικά την επικριτική ανακοίνωσή του για τον ΕΦΚΑ το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή. Στην Έκθεση β΄ τριμήνου την οποία δημοσιοποίησε σήμερα, το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή κατηγορούσε την διοίκηση του Ταμείου πως για πρώτη φορά αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις, χωρίς να δώσει καν απάντηση για τους λόγους.

Ωστόσο, μόλις μία ώρα αργότερα, το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή (ΓΠΒ) εξέδωσε και νέα ανακοίνωση, με την οποία αναφέρει ότι:

1. «μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, λάβαμε απαντητική επιστολή από τον ΕΦΚΑ»

2. ο ΕΦΚΑ «επικαλείται τεχνικά προβλήματα στην παροχή των στοιχείων και δεσμεύεται για την αποκατάσταση της ροής τους»

3. «Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας που είχε μέχρι πρότινος με τον ΕΦΚΑ».

Τι αναφέρει η επιστολή του ΕΦΚΑ προς το Γραφείο Προϋπολογισμού

Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι της εμπλοκής; Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή που έφτασε στο Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή επικαλείτο τρεις λόγους:

– Προβλήματα και ελλείψεις προσωπικού ΕΦΚΑ λόγω Covid

– Διπλοεγγραφές αιτήσεων (ηλεκτρονικές μέσω ΑΤΛΑΣ αλλά και χειρόγραφες μέσω ΕΛΤΑ από τους ίδιους δικαιούχους)

– Ότι στον ΕΦΚΑ ακόμα μετράνε αιτήσεις που έμεναν «θαμμένες» σε τσουβάλια από την εποχή Κατρούγκαλου και Αχτσιόγλου στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων!

Στη βάση αυτή, τα σωστά στοιχεία για τις νέες αιτήσεις θα ανακοινωθούν στα τέλη του Σεπτεμβρίου (αφού αφαιρεθούν οι διπλοεγγραφές του κορωνοϊού), και αργότερα στα τέλη του έτους ενδεχομένως όταν καταμετρηθούν και οι «κρυφές» αιτήσεις από το 2015.

Επιπλέον, από την ανακοίνωση του ΓΠΒ αφαιρέθηκε η απειλή «με κάθε νόμιμο μέσο» από τη φράση «το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο τη διασφάλιση του θεσμικού του ρόλου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπό το «Παναθηναϊκός TV» το φιλικό με τον Λεβαδειακό
Επόμενο άρθροΝέες προκλητικές NAVTEX από Άγκυρα – Ποιες περιοχές δεσμεύει