Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021, 00:09

Τη δεύτερη διαδοχική ήττα της στον 4ο όμιλο του European League γνώρισε σήμερα (23/11) η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ. Μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Πέλιστερ στη Χαλκίδα, η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια έχασε στη Λισαβόνα από τη Σπόρτινγκ με 31-30, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική, και «έπεσε» από την κορυφή της βαθμολογίας. Κορυφαίος της Ένωσης, η οποία στο ημίχρονο προηγήθηκε με 15-14 και θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία, αλλά το σουτ του Ουγκάλντε στην τελευταία φάση του αγώνα σταμάτησε στο δοκάρι, ήταν ο Μυλωνάς με 6 γκολ. Πλάθα και Ουγκάλντε με πέντε τέρματα έκαστος τον ακολούθησαν σε απόδοση, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μπουκοβίνας με συνολικά 10/33 αποκρούσεις, την ώρα που την ΑΕΚ «εκτέλεσαν» οι Σένγκαρτ (8 γκολ) και Ταβάρες (7 τέρματα).

Το πρώτο μέρος στο “Pavilhao Joao Rocha” ήταν αμφίρροπο, καθώς οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχείς και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να «χτίσει» αξιόλογο προβάδισμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ στο α΄ ημίχρονο ήταν το +2 του «Δικεφάλου», όταν προηγήθηκε 8-6 στο 14΄, χάρη σε τέρματα των Πλάθα και Ηλιόπουλου. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και πέρασαν μπροστά με 9-8, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να ανακτήσουν το προβάδισμα (12-11) με γκολ του Αραμπατζή στο 21΄. Η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενη με ένα γκολ διαφορά (15-14), καθώς, κάθε φορά που η Σπόρτινγκ έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, η Ένωση είχε τις… απαντήσεις. Σημαντική συμβολή στο μικρό προβάδισμα της ΑΕΚ στο α΄ μέρος είχε και ο Μπουκοβίνας με 33% σε ποσοστό επεμβάσεων (7/21 αποκρούσεις), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν χωρίς τον Τζηρά που αποβλήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό.

Μισό λεπτό μετά την έναρξη του β΄ μέρους ο Καλόμοιρος έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στον «Δικέφαλο» (16-14), ενώ οι «κιτρινόμαυροι» διατήρησαν το +2 έως το 33΄, όταν ο Πλάθα «έγραψε» το 18-16. Ακολούθησαν δύο σερί γκολ της Σπόρτινγκ με τους Ρουέσγκα και Τίντεμαντ για το 18-18 στο 34΄, αλλά ο Ουγκάλντε έδωσε ξανά την πρωτοπορία στην ΑΕΚ (19-18) στο 35΄. Όμως, τα «λιοντάρια» αντέδρασαν, πέτυχαν τρία διαδοχικά γκολ με τους Ταβάρες (2) και Μαρτίμ Μότα ντα Κόστα και προηγήθηκαν 21-19 στο 39΄. Ο Ουγκάλντε μείωσε, αλλά οι Ρουέσγκα, Φρανσίσκο Μότα ντα Κόστα και Ταβάρες έφεραν για πρώτη φορά τη Σπόρτινγκ στο +4 (24-20) στο 43΄.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να βρεθεί να… κυνηγάει στο σκορ, αλλά δεν παρέδωσε τα όπλα, καθώς με γκολ των Αραμπατζή, Μυλωνά και Παπαδιονυσίου μείωσε σε 25-24 στο 48΄. Στη συνέχεια, η Σπόρτινγκ αποκτούσε προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά μείωνε η ΑΕΚ, παρότι «έχασε» λόγω αποβολής για επικίνδυνο μαρκάρισμα και τον Πλάθα στο 49΄, με τον Αραμπατζή να «γράφει» στο 55΄ το 28-27. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν εκ νέου στο +2 με τον Μαρτίμ Μότα ντα Κόστα (29-27), προτού ο Ουγκάλντε μειώσει σε 29-28 στο 57΄, αλλά ο Ταβάρες έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στα «λιοντάρια» (30-28). Ο Δικαιούλιας μείωσε σε 30-29, ενώ ο Σένγκαρτ έφερε ξανά τη Σπόρτινγκ στο +2 (31-29), 75 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Αραμπατζής μείωσε σε 31-30, 35 δεύτερα πριν το τέλος, αλλά η ΑΕΚ δεν κατάφερε κάτι περισσότερο, αφού το σουτ του Ουγκάλντε σταμάτησε στο δοκάρι, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη δεύτερη σερί ήττα της στον 4ο όμιλο.

Διαιτητές: Άλβαρεθ Μάτα-Μπουσταμάντε Λόπεθ (Ισπανία). Παρατηρητής: Τρεσπίντι (Ιταλία). Δίλεπτα: 4-3. Πέναλτι: 4/4-2/4. Κόκκινες: 2:25 Τζηράς, 48:34 Πλάθα.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρικάρντο Κόστα): Αραούζο, Φρανσίσκο Μότα ντα Κόστα 1, Σουάρεθ 2, Τίντεμαντ 2, Γκαρσίας Ζοζέ, Ρουέσγκα 4, Σαλβαντόρ, Αρσενασβίλι 1, Γκασαμά 1, Ταβάρες 7, Γκασπάρ, Ραμίρες, Σένγκαρτ 8, Μπελκαϊέντ, Φολκές, Μαρτίμ Μότα ντα Κόστα 5.

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Αραμπατζής 4, Μπριάτκα, Τζηράς, Άντζελιτς, Μυλωνάς 6, Ηλιόπουλος 1, Μπουκοβίνας, Πλάθα 5, Κοτσιώνης 3, Παπαδιονυσίου 2, Ουγκάλντε 5, Μπεντζιλαλί, Δικαιούλιας 1, Καλόμοιρος 3, Μπεριά.

Στο μεταξύ, η Νιμ απέσπασε ισοπαλία 25-25 στην Ελβετία από την Καντέτεν Σαφχάουζεν. Η γαλλική ομάδα κέρδισε πέναλτι σε «νεκρό» χρόνο και ο Μικαέλ Γκιγκού διαμόρφωσε το τελικό σκορ για τη Νιμ, στερώντας από την Καντέτεν Σαφχάουζεν την ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της στη φάση των ομίλων. Νωρίτερα, η Πέλιστερ πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη της στον όμιλο, καθώς επιβλήθηκε στη Βόρεια Μακεδονία της ουγγρικής Ταταμπάνια με 33-20.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠράσινη ανάπτυξη – Πώς τα χρέη της πανδημίας μπορεί να εκτροχιάσουν τους στόχους για την κλιματική αλλαγή
Επόμενο άρθρο«Συγχώρεσέ με, είσαι η γυναίκα της ζωής μου…»