Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022, 18:42

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην κατάφερε τελικά να φύγει χθες νικητής από το «Απόστολος Νικολαΐδης» (1-1), όμως ο Χάμες Ροντρίγκες μπόρεσε, έστω και με αυτή την ισοπαλία, η οποία διαμορφώθηκε από το πέναλτι του Άντραζ Σπόραρ στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων, να επεκτείνει το θετικό ρεκόρ στις πρεμιέρες του στα μεγάλα ευρωπαϊκά ντέρμπι που αγωνίστηκε, παραμένοντας αήττητος.

«Η Ευρώπη ήταν η ιδανική ήπειρος για τον Χάμες Νταβίντ Ροντρίγκες Ρούμπιο» αναφέρει η ιστοσελίδα της πατρίδας του futbolred, κάνοντας αναδρομή στα πρώτα ντέρμπι του με Πόρτο, Ρεάλ Μαδρίτης, Μονακό, Μπάγερν Μονάχου, Έβερτον και τώρα τον Ολυμπιακό.

Πάντως δεν υπολογίζει στα ντέρμπι την ήττα (1-2) από τον ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι που όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά και σημείωσε το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού.

Ήδη το 2010 είχε την πρώτη… περιπέτειά του στην Ευρώπη με την Πόρτο απέναντι στην Μπενφίκα. Στο ματς που διεξήχθη στις 7 Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς, κατάφερε να αγωνιστεί μόλις οκτώ λεπτά στην ευρεία νίκη με σκορ 5-0, χάρη σε δύο γκολ του Ρανταμέλ Φαλκάο.

Στο ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Πόρτο αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1, αλλά ο Χάμες ήταν στον πάγκο.

Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου υπέγραψε στη Μονακό. Με τους Μονεγάσκους έκανε επίσης «γλυκό» ντεμπούτο απέναντι στη Νις, την κλασική αντίπαλο της Μονακό, πανηγυρίζοντας εκτός έδρας νίκη με 3-0. Ο Χάμες Ροντρίγκες ήταν από τους πρωταγωνιστές στο παιχνίδι του Δεκεμβρίου του 2013.

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014, τον απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα από τα πρώτα ματς του ήταν το ντέρμπι της Μαδρίτης με την Ατλέτικο στις 20 Αυγούστου, όπου ο Χάμες Ροντρίγκες ισοφάρισε το γκολ του Ραούλ Γκαρσία.

Το πρώτο του “clasico” κόντρα στην Μπαρτσελόνα ήταν επίσης το 2014, ένα ντέρμπι στο οποίο οι Μαδριλένοι νίκησαν τους Καταλανούς με σκορ 3-1. Σε αυτό το ματς έδωσε ασίστ στον Καρίμ Μπενζεμά.

Στη Γερμανία, μπόρεσε επίσης να παίξει στο “Der Klassiker” μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ. Ο Χάμες Ροντρίγκες φόρεσε τη φανέλα των Βαυαρών στο πρώτο του γερμανικό ντέρμπι τον Νοέμβριο του 2017 για την bundesliga και η Μπάγερν νίκησε την Μπορούσια με 3-1 με δύο δικές του ασίστ, έχοντας παίξει 84 λεπτά.

Στη συνέχεια μετακόμισε στην Premier League για λογαριασμό της Έβερτον. Μόλις πήγε στην Αγγλία, έπρεπε να αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ που διεξήχθη στις 17 Οκτωβρίου 2020 στο «Γκούντισον Παρκ». Ο Ροντρίγκες έπαιξε και τα 90 λεπτά στο ισόπαλο 2-2 ματς και έδωσε ασίστ στον Μάικλ Κιν.

Χθες ήταν το πρώτο του ελληνικό “clasico” με τον Ολυμπιακό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αγωνίστηκε για 86 λεπτά και έγινε αλλαγή, αφήνοντας εκείνη την στιγμή τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, αλλά τελικά οι «πράσινοι» ισοφάρισαν. Εκείνος, πάντως, παρέμεινε αήττητος σε ακόμη μία ευρωπαϊκή πρεμιέρα σε ντέρμπι.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Η αγάπη δεν ξέρει μαθηματικά»
Επόμενο άρθροΑττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου λόγω διεξαγωγής άσκησης πυρόσβεσης