Στην αντεπίθεση περνάει η Ελένη Τουλουπάκη, καταθέτοντας αίτημα ακυρότητας της ποινικής δίωξης σε βάρος της στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Η κυρία Τουλουπάκη, επικαλείται το πόρισμα αρχειοθέτησης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λάμπρου Σοφουλάκη, από τις 7 Ιουλίου, δηλ. μία ημέρα πριν δοθεί η σχετική παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Όπως αναφέρει στην αίτηση της, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, το γεγονός ότι το πόρισμα της αρχειοθέτησης κατατέθηκε μία ημέρα νωρίτερα, σημαίνει ότι για να ανασυρθεί η δικογραφία θα έπρεπε ι να έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία, γεγονός που όμως δεν έγινε.

Όπως υποστηρίζει,ο αρμόδιος εισαγγελέας ανασύρει τη δικογραφία από το αρχείο , μόνο όταν αναφαίνονται νέα πραγματικά περιστατικά ή στοιχεία ή γίνεται επίκληση αυτών , τα οποία δικαιολογούν κατά την κρίση του την επανεξέταση της υπόθεσης». Όπως λέει στην αίτηση της η κυρία Τουλουπάκη, οι δυο αντεισαγγελείς που χειρίστηκαν την έρευνα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Νοvartis, είναι ομόβαθμοι και κατέληξαν σε διαφορετικά συμπεράσματα. Η άποψη του ενός δεν μπορεί να υπερτερεί της άποψης του άλλου.

ΠΗΓΗ : ΕΡΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροOΠΕΚΑ: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για εισοδηματική ενίσχυση ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
Επόμενο άρθροH ΑΕΚ για τον… διακοσάρη Μάνταλο: «Συγχαρητήρια, αρχηγέ…»