Από την εκδήλωση, στη Φιλοθέη, στο Ίδρυμα Καραμανλής για τα 47 χρόνια της ίδρυσης της ΝΔ θα κρατήσω τούτα: Το ενωτικό κλίμα που επικράτησε. Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προσφέρει μέρισμα επιτυχίας στην ελληνογαλλική προσέγγιση και στον Κώστα Καραμανλή αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά. Την ατάκα του κ. Μητσοτάκη που χειροκροτήθηκε όταν είπε «αγαπητέ Κώστα και αγαπητέ Αντώνη», απευθυνόμενος στους δύο πρώην πρωθυπουργούς. Τα θερμά λόγια του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προς τον εξάδελφό του υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Τον πατέρα του Κώστα, τον Αχιλλέα Καραμανλή που όταν μίλησε όλοι νόμισαν ότι άκουγαν την φωνή του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Την συγκινητική είσοδο του τότε υπουργού του Καραμανλή Γιάννη Βαρβιτσιώτη που υποβασταζόταν από τον γιό του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και οι πάντες (περιλαμβανομένου του κ Μητσοτάκη) έσπευσαν να χαιρετήσουν. Ακόμα…

Την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην κυρία Μέρκελ χαρακτηρίζοντας τα μνημόνια «τιμωρητικά» για τον ελληνικό λαό. Τον χαρακτηρισμό «ταραξίες», που έδωσε στους Τούρκους και στις προκλήσεις του που όλοι θυμήθηκαν τους «πειρατές», του Αντώνη Σαμαρά. Τα πολυάριθμα πηγαδάκια που κυρίως ήταν πηγαδάκια αναμνήσεων.

Ότι οι Καραμανλήδες δεν ξεχνούν τους παλιούς συνεργάτες τους, που όλοι ήταν εκεί, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ακόμα και ο Θόδωρος Χαριτόπουλος, ο γνωστός «Θόδωρος του Καραμανλή», έδωσε το παρών, όπως και η παλιά φρουρά όπως οι Λευτέρης Ζαγορίτης, Μένιος Δασκαλόπουλος, Γ. Κουρής (του οικονομικών) και άλλοι. Η αθόρυβη παρουσία τη οικογένειας Αχιλλέα Καραμανλή, με την κόρη του Φωτεινή να κάθεται στις πίσω σειρές μαζί με τον σύζυγό της. Τα συγκινητικά λόγια του πρώην Πρωθυπουργού για την Φώφη Γεννηματά, μόλις άρχισε την ομιλία του, όταν της ευχήθηκε να βγει και πάλι νικήτρια. Ήταν όλοι εκεί, ακόμα και οι πασοκογενείς υπουργοί του ΠαΣοΚ, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον να ξετυλίγεται μπροστά τους ολόκληρη η ιστορία της μεταπολίτευσης.

Πώς το «κουτί της Πανδώρας» άναψε φωτιές στην Κύπρο

Ο κ. Καραμανλής δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στα λάθος πεπραγμένα, λέγοντας ότι «η Ευρώπη στις ημέρες μας, παρά την ισχύ της, αδυνατεί να πρωταγωνιστήσει στη διεθνή σκηνή, να επηρεάσει αποφασιστικά τις εξελίξεις, τις εντάσεις, τους ανταγωνισμούς, ακόμη και στη γειτονιά της. Δεν έχει καταφέρει μια ενιαία μεταναστευτική πολιτική. Επέδειξε δυσκινησία στην αντιμετώπιση της πανδημίας», όπως και στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Πηγή: Βηματοδότης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥπ. Παιδείας – Σε ψηφιακή μορφή από φέτος οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τους φοιτητές
Επόμενο άρθροΨηφιακές ταυτότητες για όλους τους φοιτητές