Αγρότες Πειρατές κατέλαβαν την Κάρλα

 

Από την δεκαετία του 50 με την αποξήρανση της Λίμνης Κάρλας οι κάτοικοι των χωριών του κάμπου ακούνε τους πολιτικούς να υπόσχονται μόνιμη διανομή των εδαφών που αποξηράνθηκαν  αλλά τίποτε ουσιαστικό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα , 60 χρόνια μετά..

Στην πλευρά της Μαγνησίας υπάρχει μια έκταση του Δημοσίου , περίπου 4.000 στρέμματα , τα οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα διανέμονται στους ακτήμονες των Καναλιών , του Στεφανοβίκειου και του Ριζόμυλου.

Η διανομή εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει επαναληφθεί.

Παρά τις υποσχέσεις των πολιτικών και εκλεγμένων της τοπικής Αυτοδιοίκησης η διανομή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ορισμένοι  μεγαλοαγρότες πήραν τα τρακτέρ και καλλιέργησαν φέτος όση έκταση ήθελε ο καθένας  χωρίς να ρωτήσει κανένα απολύτως.

Οι δικαιούχοι της προηγούμενης κατανομής  βρήκαν τα χωράφια τους σπαρμένα από άλλους συγχωριανούς τους και είναι έξαλλοι αλλά δεν μπορούν να κάνουν το παραμικρό.

Την ίδια ώρα με βάση την προηγούμενη κατανομή οι πρώην δικαιούχοι καλούνται να πληρώσουν για  την εκμετάλλευση γης που δεν έχουν καν στη διάθεση τους.

Το θέμα της διανομής έχει επιλυθεί στην πλευρά της Λάρισας αλλά στην πλευρά της Μαγνησίας δεν έχει λυθεί κατά περίεργο τρόπο.

Λιγότεροι από δέκα μεγαλοαγρότες έβαλαν πειρατικές σημαίες στα τρακτέρ τους και όργωσαν   όσο μεγαλύτερη έκταση μπορούσαν. Οι πρώην δικαιούχοι πήγαν στα χωράφια τους και τα βρήκαν να καλλιεργούνται από άλλους. Οι περιφέρεια Δηλώνει αναρμόδια το ίδιο και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και οι κάτοικοι των χωριών είναι έτοιμοι να  ¨πιαστούν¨ μεταξύ τους .Οι πειρατές της Κάρλας δικαιώθηκαν πάντως μέχρι σήμερα.

Προηγούμενο άρθροΕπείγουσες παρεμβάσεις από το Υπουργείο Παιδείας στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο
Επόμενο άρθροΑτρόμητες δασκάλες έφτασαν στα Τρίκερι … οι καθηγητές όχι!