Για 5η συνεχή χρονιά την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Ειρηνοδρομία», στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Παναγούλεια» που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής για να τιμήσει τη μνήμη του αγωνιστή της ελευθερίας Αλέκου Παναγούλη, με αφορμή την συμπλήρωση 43 χρόνων από το χαμό του σε τροχαίο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

 

Οι αγώνες δρόμου αυτή την χρονιά θα είναι αναβαθμισμένοι, καθώς οι διαδρομές είναι καταμετρημένες και θα διαθέτουν την αναγκαία έγκριση του ΣΕΓΑΣ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος σε διαδρομές 12,5χλμ. 5χλμ, 10χλμ, kid’s athletic, AMEA καθώς και μια διαδρομή «ευαισθησίας» 1.000μ. Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων με αθλητικό και έντονα συμβολικό χαρακτήρα, που συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου και τηνΠεριφέρεια Αττικής

 

Tα “Παναγούλεια” καθιερώθηκαν στην πόλη του Αγ. Δημητρίου από τη δεκαετία του 1980 και αποτελούν τη μοναδική στην Ελλάδα θεσμοθετημένη εκδήλωση στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Παναγούλη. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί Σάββατο και Κυριακή (11-12/5) στις 20:30 δύο συναυλίες με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών,.

 

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου, οι διοργανωτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προετοιμασία, διαβεβαίωσαν ότι είναι απόλυτα έτοιμοι για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και προσκάλεσαν όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στους αγώνες και να προσθέσουν τη δική τους φωνή κατά του φασισμού, ενώ τονίστηκε ότι το εφετινό κοινωνικό μέρισμα που θα συγκεντρωθεί από τις συμμετοχές θα διατεθεί στο σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα».

 

Παραβρέθηκαν και μίλησαν η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, και ο αντιδήμαρχος Σπήλιος Διαβολίτσης, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Αγ. Δημητρίου, Κώστας Χριστοδουλής, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος και Μαρίκα Καρδαρά, η οποία είναι και αντιπρόεδρος του σωματείου ΟΦΚΑ Οδυσσέας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ, Κώστας Φιλιππίδης, ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Ευάγγελος Παπαποστόλου, και οι δρομείς Ντενίζ Δημάκη και Γρηγόρης Σκουλαρίκης, που τιμήθηκαν με πλακέτες από την κα. Ανδρούτσου για την προσφορά τους στη διοργάνωση.

 

Σε ό,τι αφορά τις δύο συναυλίες (έναρξη 20:30), το Σάββατο θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς οι Β. Παπακωνσταντίνου, Λ. Χαλκιάς, Β. Καζούλης, Γ. Ζουγανέλης, Μ. Πυροβολάκης, Λ. Καρακώστα, Κ. Βέττα, Ερωφίλη, Φ. Στυλιανού, Κ. Μακαβού, Α. Μόσιος και Λ. Μύαρης. Την Κυριακή στη σκηνή θα ανεβούν άλλοι 16 καλλιτέχνες, οι Π. Κατσιμίχας, Δ. Τσακνής, Φ. Βελεσιώτου, Ο. Περίδης, Μ. Φάμελος, Θ. Οντονιάς, Β. Ίκαρη, Σ. Μαργιολά, Β. Καραντζόγλου, Α. Τουμπανάκη, Ν. Ξύδης, Γ. Παπαγεωργίου, Θ. Μαυρογιώργος, Π. Παπαϊωάννου, Χ. Θεοδώρου και Α. Βαλαρούτσος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροMέτωπο εναντίον της Disney ανοίγει η Netflix
Επόμενο άρθροΕνωμένοι οι Έλληνες να πάμε τη χώρα μπροστά