‘Αμεση νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή «για κανόνες που θα διασφαλίζουν ότι ο κύκλος της εστίασης  όταν ξεκινήσει, θα το κάνει με βιώσιμο τρόπο και χωρίς απώλεια θέσεων εργασίας», προανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Από την επίδοση στον τουρισμό και την εστίαση εξαρτάται αν θα επαληθευτούν οι προβλέψεις της Κομισιόν για ύφεση, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, πλήρης δέσμη ελαφρύνσεων αλλά και πρωτοκόλλων ασφαλείας.

«Ανησυχώ, ρισκάρουμε μεγάλο πισωγύρισμα»

«Καταστάσεις τύπου Αγ. Παρασκευής δυσκολεύουν το αίτημα να ξεκινήσουν πιο γρήγορα τα μαγαζιά εστίασης. Υπάρχει το στοιχείο κοινωνικής ευθύνης κι εκείνοι που αδιαφορούν  ρισκάρουν δουλειές και ζωές χιλιάδων ανθρώπων και δεν δείχνουν καμία διάθεση να σεβαστούν τα δικαιώματα των συμπολιτών τους», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Προς όλους όσους θέλουν να έχουν το χώρο τους  σε πεζόδρομο, απαντώ ότι δεν επιτρέπεται να αφήσουμε τους άλλους χωρίς δουλειά» .Θα πρέπει όλοι να πούμε ότι όλοι θα ξεβολευτούμε από λίγο για να διασφαλίσουμε θέσεις εργασίας. Πρέπει να γίνει δίκαια και καλόπιστα», τόνισε.

«Η Ελλάδα έχει περάσει μεγάλη κρίση και μπροστά μας έχουμε ανηφόρα ίσως με 9.7% ύφεση  σύμφωνα με πρόβλεψη της Κομισιόν, ενώ χαιρέκακα στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμοι να βγουν να πανηγυρίσουν», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Όποιος λέει ότι ευθύνεται η κυβέρνηση είναι από άλλο πλανήτη».

Μαρφίν: Το ζήτημα είναι ότι δεν συνελήφθησαν οι δολοφόνοι

«Είναι προφανές ότι ο χώρος ΣΥΡΙΖΑ- Αριστερά έχουν δυσανεξία με το θέμα της Μαρφίν. Αυτό το έγκλημα, αυτή η δολοφονία και τραγωδία βαρύνει την πλευρά και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν κυβέρνησε δεν έκανε τίποτα για το θέμα αυτό. Τεσεράμισι χρόνια πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας δεν έβαλε μια πλακέτα. θα ήταν εκπληκτικό να ήταν ο Αλέξης  Τσίπρας το Σάββατο στην εκδήλωση με τα άλλα κόμματα για την πρωτοβουλία του Κ. Μητσοτάκη από κοινού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα έδειχνε ότι έχει συλλάβει τα μηνύματα των καιρών για  να κλείσει αυτός ο κύκλος του διχασμού. Απλώς ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή:ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔ. Κουτσούμπας: Σε δεινή θέση οι εργαζόμενοι στον χώρο της Τέχνης (video)
Επόμενο άρθροΗ Ιωάννα Τούνη βγήκε με τις κολλητές της να φωτογραφηθούν με μαγιό και έπιασε μπόρα