Για πιέσεις και παρεμβάσεις στο έργο του που δέχθηκε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου, κατέθεσε σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο.

Mια μάλιστα από τις υποθέσεις που ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου περιέγραψε στο Δικαστήριο αφορούσε στην κατασκευή δικογραφίας σε βάρος του δημοσιογράφου των Νέων και του Βήματος Γιώργο Παπαχρήστο με στόχο να εκθέσει έναν αθώο και να τον κρατήσει σε ομηρία.

Αρχίζοντας την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο, ο μάρτυρας είπε: «Αντικατέστησα τους κ.κ. Μουζακίτη και Πεπόνη στην οικονομική εισαγγελία και βρήκα μια ανοργάνωτη υπηρεσία και ένα βουνό από λίστες που έπρεπε να διερευνηθούν. Τότε είχε «σκάσει» η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ τοξική με τις λίστες. Πριν από τον Παπαγγελόπουλο είχε επισκεφθεί και άλλους υπουργούς εξ’  ανάγκης γιατί προσπαθούσαμε να φτιάξουμε μια ελεγκτική υπηρεσία για τις λίστες.

Στη συνέχεια, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε σε μια από τη συναντήσεις του με τον κατηγορούμενο πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, σημειώνοντας πως την ώρα που ο ίδιος ήταν να αποχωρήσει, ο κατηγορούμενος ενώ είχε μπροστά του κάποιες εφημερίδες τον κοίταξε και του είπε: «Για τον δημοσιογράφο τον κ. Παπαχρήστο έχει τίποτα;». Του απάντησα: «Απολύτως τίποτα. Μου λέει: «Δεν κοιτάς να φτιάξεις τίποτα;». Έφυγα … Αυτή ήταν η στιχομυθία που είχαμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε προσπάθειες παρέμβασης του κατηγορούμενου πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο του όταν ως επικεφαλής της εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος ερευνούσε υποθέσεις με κεντρικά πρόσωπα τον εκλιπόντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζο και τον τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα.

Απαντώντας ο μάρτυρας σε ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου που οφείλετε η παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου  στην υπόθεση Σάλλα, ο κ. Αθανασίου απάντησε: «Σκοπός του ήταν να ωφελήσει τον κ. Σάλλα. Τέρμα και τελεία».

Πρόεδρος: Η πρώτη παρέμβαση ήταν για τον κ. Παπαχρήστο. Σας ενόχλησε;

Μάρτυρας: Μου έλεγε να κάνω κατάχρηση εξουσίας. Αν με ενόχλησε;

Πρόεδρος: Οι παρεμβάσεις του άρχισαν από τη στιγμή που έγινε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Αφού σας ενόχλησε τη πρώτη φορά η παρέμβαση για το κ. Παπαχρήστο γιατί δεν του το ξεκόβατε να μη σας ξαναενοχλήσει;

Μάρτυρας: Είχαμε την ανάγκη του. Χρειαζόμασταν χώρους, τι να τον ξεκόψω; Τον αγνοούσα … Εγώ έκανα τη δουλειά μου. Τον αγνοούσα ότι και να μου έλεγε τελεία και παύλα

Πρόεδρος: Για την υπόθεση Παπαχρήστου, τι θα μπορούσατε να φτιάξετε δηλαδή;

Μάρτυρας: Εγώ τίποτα, αυτός δεν ξέρω τι θα μπορούσε να φτιάξει

Η δίκη συνεχίζεται αύριο το μεσημέρι.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤι έδειξαν τα δωρεάν rapid tests της Δευτέρας στη Μαγνησία
Επόμενο άρθροΘλίψη για το θάνατο 64χρονου