Επέκταση του lockdown και τον μήνα Δεκέμβριο βλέπει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού. Η διασπορά είναι τεράστια και ο κίνδυνος μεγάλος, μπορεί να γλιτώσουμε τα πάντα ή και να καταστραφούμε, όπως ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας είπε ότι αυτό που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου και όχι η πραγματικότητα, καθώς τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, ωστόσο, σημείωσε πως αυτό που βιώνουμε σήμερα δεν είναι ένα ουσιαστικό locκdown και πως θα απαιτηθούν περισσότερα μέτρα.

Η κυρία Λινού ανέφερε ότι παρά τα μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων στο τέλος της καραντίνας θα είναι πάνω από 1.200 και όχι κάτω από 1.000 όπως εκτιμάται από την επιστημονική κοινότητα. Ο κόσμος δεν συμμετέχει στα μέτρα με την καρδιά του, το βλέπει σαν τιμωρία, πρόσθεσε.

Για τη Θεσσαλονίκη υποστήριξε ότι σημειώθηκε πρόβλημα, διότι υπήρξε η αφέλεια ότι όταν βλέπουμε τέσσερα κρούσματα, έχουμε και τέσσερα κρούσματα, και η αφέλεια συνεχίζεται και σήμερα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην Επιτροπή υπάρχουν εξαίρετοι κλινικοί γιατροί, αλλά δεν είναι επιδημιολόγοι, επεσήμανε η κυρία Λινού. Σε ό,τι αφορά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Υγείας, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ανέφερε πως αυτό το αποφασίζει ο Πρωθυπουργός και πως αυτό που μας καίει τώρα είναι να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό.

Έχουμε ακόμη δυνάμεις, συμπλήρωσε η κυρία Λινού, όμως υπάρχει ο κίνδυνος εργασιακής εξουθένωσης για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Όταν ο γιατρός χάνει τον έναν ασθενή πίσω από τον άλλον βιώνει ένα δράμα, χρειάζεται να υποστηριχθεί ψυχολογικά, κατέληξε η καθηγήτρια.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΏρα εθνικών ομάδων με Λίλα και Χριστίνα!
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη ένα άτομο σε περιοχή του νομού Τρικάλων, κατηγορούμενο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών