Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη λεύκη

Η Αθηναΐς Νέγκα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Mega Stories” της Δώρας Αναγνωστοπούλου.

Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στο body shaming και παρουσίασε ιστορίες ατόμων που κατάφεραν να ξεπεράσουν τις όποιες “ατέλειές” τους και να τις μετατρέψουν σε προτερήματα επιλέγοντας τον δρόμο της περηφάνιας.

Η Αθηναΐς Νέγκα αναφέρθηκε στο πως διαχειρίστηκε και εξακολουθεί να διαχειρίζεται μέχρι σήμερα τη λεύκη με την οποία διαγνώστηκε στα 16 της χρόνια.

«Όσο περνάνε τα χρόνια συμβιβάζομαι περισσότερο. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τι γίνεται, πήγα στον δερματολόγο και μου είπε “έχετε λεύκη, κρίμα και είστε και νέα κοπέλα”. Με έπιασαν τα κλάματα. Είναι ένα αυτοάνοσο που κανείς δεν ξέρει τι το προκαλεί. Υπάρχει η λεύκη που προχωρά και η λεύκη που σταματά. Ακόμα έχω στιγμές που μπορεί να αισθανθώ άβολα. Είναι τέτοια η αδιακρισία των ανθρώπων που σε σοκάρει. Το περιβάλλον έχει διάφορες αντιδράσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δε πιστεύουν ότι δε γίνεται κάτι για τη λεύκη. Και οι αντιδράσεις των Ελλήνων είναι διαφορετικές. Στο εξωτερικό δε με έχει σταματήσει κανείς να με ρωτήσει “κοπελιά τι έπαθες;”. Δε το έχω αντιμετωπίσει γενναία.

»Καλύπτω τα σημάδια μου όταν έχω να πάω σε μια δεξίωση ή να βγω στην τηλεόραση και όχι γιατί το κρύβω αλλά γιατί το κοντράστ μπορεί να φανεί άσχημα. Όταν θέλω να είμαι αισθητικά καλύτερη παίρνω ένα σπρέι και το καλύπτω για να αισθάνομαι εγώ καλύτερα και για να μην έχω  περίεργες αντιδράσεις.

»Είναι περίεργο να έχεις μια κατάσταση που σε ασχημαίνει σε έναν κόσμο που οι γυναίκες κάνουν μπότοξ από τα τριάντα… Δεν είμαι σίγουρη ότι έχουμε κάνει όντως πράγματι βήματα στο body positivity. ..Υπάρχει ένα μοντέλο με λεύκη που κάνει τεράστια καριέρα στην Αμερική αλλά νομίζω υπάρχει περιθώριο μόνο για 1-2 κοπέλες ακόμα. Kαι αυτό το μοντέλο ναι μεν έχει λεύκη αλλά όλα τα άλλα είναι τόσο τέλεια πάνω της. Νομίζω ότι το body positivity υπάρχει κάτω από ένα συγκεκριμένο πρίσμα προδιαγραφών» ανέφερε η Αθηναΐς Νέγκα.

«Ίσως η λεύκη με έχει βοηθήσει να συμβιβαστώ περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου. Επειδή έχω συνηθίσει να έχω ατέλειες, όταν βλέπω ρυτίδες το αντιμετωπίζω πιο χαλαρά απ’ ότι άλλες γυναίκες» δήλωσε σε άλλο σημείο η Αθηναΐς Νέγκα και κατέληξε λέγοντας, «Όταν σταματήσουμε να προσπαθούμε να είμαστε τέλειες τότε αυτό θα σημαίνει ότι έχουμε κερδίσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Με μέθυσε και με βίασε μέσα στο αυτοκίνητο»: Η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου καταγγέλλει γνωστό σκηνοθέτη
Επόμενο άρθροΤροπολογία Τσίπρα για το ηλεκτρικό ρεύμα – Τι προβλέπει για τις ρήτρες αναπροσαρμογής