Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δυο από τους συνολικά 14 εμπλεκομένους στην  υπόθεση της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» στην οποία οι αρχές έδιναν πρωταγωνιστικό  ρόλο στον Παύλο Ψωμιάδη που δεν βρίσκεται, πλέον, εν ζωή.

 

Αθώοι μεταξύ άλλων κρίθηκαν και η σύζυγος του Παύλου Ψωμιάδη αλλά και τα δύο του παιδιά, οι οποίοι είχαν περάσει την πόρτα των φυλακών για 11 μήνες.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να έδρασε από το  2000 έως και το 2010 διαπράττοντας απάτες, υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες.

Το κατηγορητήριο

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Παύλος Ψωμιάδης είχε  κατορθώσει  να εξαπατήσει 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

 

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχους μόνο τους υπεύθυνους επενδύσεων της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ» και καταδίκασε, με αναστολή, τον ένα σε κάθειρξη 12 ετών, για απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ενώ στον δεύτερο επέβαλε κάθειρξη 7 ετών.

 

Ο φερόμενος ως βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης και πρώην μεγαλομέτοχος του Ομίλου Παύλος Ψωμιάδης απεβίωσε τον Ιούλιο του 2017 στις φυλακές Κορυδαλλού όπου ήταν κρατούμενος από το 2010. Ο Παύλος Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί για την υπόθεση «Ασπίς» σε κάθειρξη 22 ετών.

 

Ουδεμία σχέση

 

Ετέθησαν οι βάσεις για  την «διαφορετική» νομική αντιμετώπιση, της ποινικής  ευθύνης της οικογένειας, με την ευρεία έννοια, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τις πράξεις, ποινικές ή μη, του πατέρα και  υπευθύνου δραστηριοτήτων» σχολίασε, με αφορμή την αθώωση των μελών της οικογένειας Ψωμιάδη, ο συνήγορος τους Γιάννης Αλετράς.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ μνήμη πρέπει να παραμένει ζωντανή
Επόμενο άρθροΒελτιωμένη η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών