Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται από το πρωί σήμερα στην παραλία του Βόλου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, έχει τοποθετηθεί έξω από το λιμάνι μια μονάδα κινητής αιμοδοσίας, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα να δώσει αίμα.

Η κίνηση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία. Η πρόεδρος του συλλόγου, Λουκάκη Δέσποινα, δήλωσε πως ο σύλλογος αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου για τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς η σημερινή μέρα αποτελεί αιτία χαράς και απέραντης ευγνωμοσύνης σε κάθε ανώνυμο αιμοδότη, οι πράξεις των οποίων σώζουν ζωές καθημερινά.

Η κ. Λουκάκη ειδικότερα τόνισε πως ο φετινός εορτασμός του εθελοντή αιμοδότη έχει μεταξύ άλλων σημαντικό στόχο την εξάλειψη κάθε προκατάληψης, φόβου ή άγνοιας γύρω από την αιμοδοσία, ειδικά όταν αφορά τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία. Σύμφωνα με την ίδια, ακόμα και στα δύο τελευταία δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας, ο σύλλογος μαζί με τους συνεργαζόμενους φορείς δεν πτοήθηκε, πραγματοποιώντας συνεχείς εξορμήσεις αιμοδοσίας, χαρίζοντας έτσι ζωή σε όσους είχαν ανάγκη. Η δράση λοιπόν σήμερα αποτελεί και έναν φόρο τιμής στον σύλλογο, την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου αλλά και σε όλους τους συλλόγους και φορείς του Νομού, που βοήθησαν στη διοργάνωση της αιμοδοσίας, αλλά ακόμη περισσότερο και στο καθημερινό έργο τους.

Πέραν του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, στη σημερινή δράση συμμετέχει το Λιμενικό Σώμα Κ. Ελλάδας, όπως επίσης και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ». Ο Γενικός Έφορος Αιμοδοσιών του συλλόγου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», Σπύρος Ιατρόπουλος, φάνηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος για τη δράση και με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία, για να βοηθήσουν του πάσχοντες από αναιμία αλλά και όλο τον κόσμο που έχει ανάγκη.

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Οκταετή κάθειρξη σε 59χρονο που υποσχόταν καριέρα μοντέλου σε κοπέλες – Τις βιντεοσκοπούσε σε ασελγείς πράξεις
Επόμενο άρθροΕΛΓΑ: Πρόσληψη 130 γεωπόνων για την εκτίμηση ζημιών από την «Genesis»