«Θα υπάρχει πάντα μία άλλη Ελλάδα που θα εργάζεται για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, κράτος δικαίου και Δημοκρατία, δίνοντας στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας τη δυνατότητα να ορθώνουν το ανάστημά τους με αξιοπρέπεια», τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τη βράβευση του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της στην εκδήλωση Bravo Sustainability Awards 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Η περιφερειάρχης εμφανώς συγκινημένη από τη βράβευση που απέσπασε το Κέντρο Logistics δήλωσε εκ μέρους και των συνεργατών της υπηρηφάνεια «που αυτή η δομή έχει τη δική μας υπογραφή». Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης συνοδευόμενος από την περιφερειακή σύμβουλο, εντεταλμένη για θέματα αναπτυξιακού προγραμματισμού, Καλλιόπη Σταυροπούλου και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για ζητήματα Λαϊκών Αγορών, Μιλτιάδη Ευσταθιάδη, ενώ στην εκδήλωση μετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Νάσος Αναγνωστόπουλος.

 

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Logistics, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2016 και αποτελεί αναγνωρισμένη καλή ευρωπαϊκή πρακτική από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

 

Ξεκίνησε τη λειτουργία του για την οργάνωση της αλληλεγγύης, με στόχο τη στήριξη των χώρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων και συνεχίζει με διευρυμένη δράση, ενισχύοντας συστηματικά δομές και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα, εκεί που υπάρχει ανάγκη.

 

Αναφορικά με τον θεσμό BRAVO: Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020. Δίνει έμφαση στην προώθηση ενός συστηματοποιημένου κοινωνικού διαλόγου, μέσω της εμπλοκής όλων των κοινωνικών εταίρων (stakeholder engagement) και ολοκληρώνεται σε δύο στάδια, το BRAVO Dialogue και το BRAVO Awards.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTο 19% των φορολογούμενων πληρώνει το 90% των φόρων
Επόμενο άρθρο«Κ. Μητσοτάκης, το πρόσωπο που φέρνει την ανανέωση στην Ελλάδα»