Προδιαγεγραμμένο χαρακτήρισε το «διαζύγιο» του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, παρά την αναβολή της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

 

Συμπλήρωσε δε, για τον κ. Καμμένο, ότι «κατά την γνώμη μας βρίσκεται εγκλωβισμένος, έχει κάνει ένα βαρύτατο πολιτικό λάθος στην εκτίμηση της πορείας των γεγονότων, αλλά αυτό αφορά το κόμμα του και τον ίδιο […] Αναγκαστικά πυροδοτεί κάποιες εξελίξεις και το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στο εσωτερικό του κόμματός του».

 

«Είναι σαφές ότι τιμούμε αυτή την συνεργασία -και αυτό είναι και το ακατανόητο στη στάση του Πάνου» δήλωσε ο κ. Βερναρδάκης για να προσθέσει: «Το γεγονός ότι έπειτα από τέσσερα χρόνια μιας απρόσκοπτης κυβερνητικής συνεργασίας στην καθημερινότητα της διαχείρισης, με πετυχημένους υπουργούς στην κυβέρνηση που αντικειμενικά έχουν δουλέψει στον τομέα τους, επιχειρεί να διακόψει αυτή τη συνεργασία και ό,τι αυτό συνεπάγεται». Ο κ. Βερναρδάκης εκτίμησε ότι πρόκειται για μία βαριά πολιτική απόφαση, το να ταυτιστεί «με την ομάδα των ” μακεδονομάχων” και να μην αφήσει περιθώριο ελαστικής διαχείρισης».

 

«Εμείς σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε, είμαστε πολύ ασφαλείς, η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία. Το κλειδί των εξελίξεων, η Συνθήκη των Πρεσπών, θα επιβεβαιωθεί και από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Έτσι, δεν θα εκτεθεί και η χώρα σε μία πολύ μεγάλη περιπέτεια», συνέχισε ο κ. Βερναρδάκης. «Αυτή τη στιγμή επιχειρείται να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο και για τις δύο πλευρές και κινδυνεύει να κακοφορμίσει ακόμη περισσότερο. Όλες οι αντιθέσεις που θα προκύψουν θα είναι σε βάρος της ελληνικής πλευράς, δεδομένου ότι, εάν δεν προχωρήσει αυτή η συμφωνία, η αναγνώριση της Μακεδονίας με το παλιό της συνταγματικό όνομα θα είναι γεγονός de facto και όλες οι διπλωματικογεωπολιτικές εξελίξεις που εδράζονται εκεί θα είναι ανοιχτές. Επομένως, είναι μία ιστορία που θα έβαζε μία σειρά από ζητήματα» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤροποποιήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού λόγω Μέρκελ
Επόμενο άρθροΠροχωρά σε αυτόματες κατασχέσεις η εφορία